Skip to content
Намирате се в: Начало
Сега помагаме на:
ВАЖНО!!! За повече информация натиснете(кликнете) върху снимката.
Виктория Динкова
Виктория Динкова
Кампанията за Велизарка приключва успешно! Печат Е-мейл
13 септември 2015

Приятели, с радост и признателност ви съобщаваме, че средствата, необходими за ортопедична операция на Велизара Пенчева в Германия са събрани. Скоро момиченцето ни ще бъде прието в болница Румелсберг и сме сигурни, че операцията ще бъде успешна.

Родителите на Велизарка изпитват огромно облекчение и щастие: „Искаме да изкажем най-сърдечни благодарности към всички, които ни подкрепиха и помогнаха. Благодарение на всички Вас - приятели, роднини и всички непознати, но милостиви и добри хора, дъщеря ни ще бъде лекувана по най-добрия начин.

Едно огромно "БЛАГОДАРИМ" на Доника Христова за нейното дарение, с което парите се събраха толкова бързо. Нямаме думи да изкажем щастието и радостта,които изпитваме. Благодарим Ви,че ви има! Благодарим Ви за всичко!
Надяваме се скоро да се включим отново с добри новини!

Ние също ви благодарим от сърце за неизменната подкрепа за нашите деца!

 
Виктория Динкова Печат Е-мейл
15 юли 2015

През 2006 год. на Виктория е поставена диагноза Neurouveitis oc.utr. на двете очи (епикриза стр. 1 и стр. 2).

Следващите 6 години детето преминава през лечение в различни болници с кортикостероиди (таблетки, венозно и инжекционно в очите), имуностимуланти и антивирусни препарати. Ефектът е не просто нулев – с всяка изминала година състоянието на Вики се влошава. От кортикостероидите напълнява до 93 кг. при ръст 160 см. Изпитва постоянно главоболие. Възникват ендокринологични и гинекологични проблеми.

През лятото на 2012 г. родителите научават за Института по имунология и клетъчна биология „Д-р Клер” и кандидатстват в ЦФЛД за финансиране на терапия там. Заявлението е одобрено и Вики заминава за лечение.
Още след първия курс има подобрение. От епикризата, с която Вики се насочва за лечение в чужбина, е видно, че преди заминаването зрението е под 10% (стр. 1 и стр. 2).  2 месеца по-късно вече е 30-40% (амбулаторен лист).

След една година подобрението е съвсем явно: освен, че зрението трайно се е увеличило, детето е свалило повече от 15 кг., а главоболието е отшумяло.

Продължава...
 
Велизара Печат Е-мейл
28 юни 2015
Велизара Пенчева е на 5 години, от Габрово.
 
При раждането се установява, че момиченцето е с дефект на невралната тръба – спина бифида.
 
Спина бифида се дели на няколко форми по тежест. Формата на Велизара е менингоцеле лумбалис. При нея част от предпазващите нервната тъкан на гръбначния мозък мембрани (менингите) излизат от отворените прешлени на гръбначния стълб. Оприличават ги на сак, който покрива и защитава гръбначномозъчната течност и нервната тъкан. Гръбначният мозък остава незасегнат.
 
Предпазната мембрана обикновено е покрита с кожа. Ако тя е прекалено тънка, се налага незабавна оперативна намеса, за да се избегне спукване на сака, което може да доведе до тежки усложнения.Случаят на Велизара е такъв и затова, на еднодневна възраст, е приведена в Пирогов за затваряне на дефекта.
За съжаление операцията се оказва неуспешна и след седмица се налага да бъде извършена повторно.

На втория месец на бебето е поставена и ликвородренираща клапна система заради хидроцефалия, която е едно от най-честите усложнения при спина бифида (епикриза стр. 1 и стр. 2).

С прибирането у дома проблемите не свършват. Детето започва да развива уроинфекции – също много често усложнение при спина бифида, тъй като увреждането в лумбосакралната област нерядко засяга и тазовите резервоари.
Следва нова операция в Пирогов (епикриза стр. 1 и стр. 2). След процедурата Велизара развива „тежко септично състояние, което налага масивна антибиотична терапия”. 2 месеца по-късно отново е оперирана за протезиране на уретерите (епикриза стр. 1 и стр. 2).

През 2014 година детето претърпява шеста операция за корекция на стомите.
Продължава...
 
Божидар Папазов Печат Е-мейл
24 април 2015
Всичко започва преди 6 години, когато Божидар се връща от училище и моли майка си да провери дали не му е влязва мигла в окото. Майка му внимателно оглежда окото, но не открива нищо.
На следващия ден оплакването продължава, затова родителите го завеждат на преглед в детско очно отделение в Пловдив.

Още при първичния преглед става ясно, че положението е много по-сериозно от косъмче в окото. Офталмологът насочва детето за хоспитализация и обяснява на родителите, че се касае за сериозно заболяване – увеит - в напреднал стадий (епикриза стр. 1 и стр. 2).

Последвалите изследвания показват голям оток на макулата. Лечението продължава 10 дни с инжекции в очите и води до частично подобрение, но при изписването на родителите е обяснено, че заболяването е прогресивно и за него няма лечение - само поддържаща терапия.

Съвсем естествено, те не са склонни да се примирят и да „свикват”, както са посъветвани, че детето им ще загуби зрението си, затова веднага след изписването от УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив заминават за Варна, медицински център „Света Петка”.
Там се установява отлепване на ретината, по неясни причини останало незабелязано от офталмолозите в Пловдив. Детето веднага е оперирано.

Непосредствено след престоя във Варна Божидар е приет за лечение и в Александровска болница, София (епикриза стр. 1 и стр. 2). Направени са отново множество изследвания, но основното лечение продължава да е с кортизонови препарати, които започват да дават страничните си ефекти – лесна уморяемост, напълняване, болки в краката.
Затова родителите продължават да търсят решение.
Продължава...
 
Кампанията за Еми приключва успешно! Печат Е-мейл
23 март 2015
С радост и благодарност ви съобщаваме, че сумата, необходима на Еми, за да продължи и завърши лечението си в Германия, е събрана!

Когато преди 5 месеца стартирахме тази кампания, родителите на Еми изпитваха неудобство и бяха притеснени дали средствата ще се съберат.
Ние нямахме съмнение, защото познаваме вас, неизменните приятели на нашите деца.
 
Знаехме и че Еми ще получи нещо неизмеримо по-ценно.
 
Вече и те го знаят: „Чувството е невероятно! Никога не сме се предавали, но след тези месеци кампания се чувстваме много, много по-силни, защото знаем, че не сме сами, че надежда винаги има, че добрината я има, не е чувство отдавна изчезнало. Тази кампания не беше просто финансова подкрепа, а истински подадена приятелска ръка в труден момент. Толкова много добрина, любов и съпричастност получихме, които ни върнаха надеждата и ни засилиха вярата, а Еми ще продължи да расте като едно невероятно обичано и щастливо дете и ще пребори болестта, вярваме с цялото си сърце! Благодарим на всички!

Дотук терапията дава много добър резултат при Еми. Това беше потвърдено и от д-р Хохвартер – един от изтъкнатите детски специалисти по увеит и привърженик на утвърдените методи на лечение, която прегледа Еми през декември и потвърди, че детето е в ремисия. Д-р Хохвартер не скрила изненадата си, че Еми е толкова добре, без в момента да й се прилага нито една от трите линии конвенционална терапия: кортикостероиди, имуносупресори или биологично лечение. Признала, че съвсем бегло е запозната с работата на д-р Клер, но „...след като едно лечение е успешно за конкретния човек, не виждам причина да бъде променяно само защото не съвпада с това, което познавам.”


Очакваме до края на тази година терапията да приключи напълно и да се похвалим с едно здраво момиченце.
Успех, русокоске!

Благодарим!

 Обсъди във форума. (0 мнения)

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Банкови сметки:

Виктория Динкова

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1220
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (60)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)
  • Надя (275)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.