Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Национална петиция за промени в детското здравеопазване Печат Е-мейл
23 август 2007

Подпиши петицията!
“Нека ние бъдем промяната, която искаме да видим край себе си!” - М.Ганди

Законът за здравето и Законът за здравното осигуряване ясно подчертават, че децата са приоритет в националната здравна стратегия, но на практика това не е така. При необходимост да се извърши животоспасяваща операция, например трансплантация в чужбина, държавата се дистанцира и родителите са принудени сами да организират кампании за набиране на средства за тяхното лечение.Това често води до загуба на време и до влошаване на състоянието на децата и в много случаи последствията за живота им са фатални.
Разчитаме на Вашата подкрепа, гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина. Първи сме по детска смъртност в ЕС. Десетки деца умират всяка година в България не защото медицината е безсилна, а поради недостиг на пари за лечението им. Предвид гарантираното право на живот и здравеопазване на българските деца, Ви призоваваме да промените сегашната ситуация! Законите трябва да се променят така, че да бъде реално гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина!
Да почиват в мир Дарина, Марина и стотиците български деца, които вече не са между нас! Все още има шанс да помогнем на други болни дечица, очакващи нашата помощ!

Приятели, петицията ще бъде внесена в Народното събрание на 15 септември – първия учебен ден! Необходими са ни вашите подписи, за да изискваме промяна!Подкрепете и подпишете петицията тук: http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html

Обсъди във форума. (20 мнения)
 
На добър път и късмет на Евка! Печат Е-мейл
21 август 2007

Днес 21 август Евка и родителите й тръгват за Германия. На 23 август тя и майка й постъпват в в Медицински център Ашау. Операцията й е насрочена за 27 август. „Сигурни сме, че всичко ще мине успешно!„ бяха думите на майката на Евка –Кристина преди заминаването им за Германия. Към тези думи се присъединяваме и ние и ги очакваме да се завърнат с хубави новини и скоро малката усмихната сладурана да тича на воля с приятелчетата си!

Благодарим на всички, които помогнаха Евка да замине и да й бъде направена операцията!

Сметката на Евка ще остане отворена още известно време докато бъде събрана пълната сума за нейното лечение.

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
Евелина Печат Е-мейл
29 юли 2007
Приключила кампания!
Тази малка чаровница е Евелина от град Харманли. Тя е само на 3 години и 8 месеца. Въпреки болките, които е изпитала и продължава да изпитва от самото си раждане, усмивката непрекъснато огрява красивото й личице.

Евелина е родена на 19.10.2003 година в град Хасково. На 5 месеца е открита и луксация на тазобедрената става. Тъй като Евка страда от неврологично и ортопедично заболяване, лечението й е изключително трудно. В продължение на 3 години тя е лекувана в специализирана болница "Света София" и редовно ходи на прегледи в Горна баня. Специалистите и от двата центъра насочват семейството към Медицински център Ашау, Германия.

На 27.09.2006г. на Евелина е извършен амбулаторен преглед в Медицински център Ашау, Германия и в епикризата и е записано, че детето има пълна луксация на тазобедрената става вляво със силна дисплазия при изправен таз, наличие на силна некроза на главата на тазобедрената става и силно метафизично разширение.
Становището на немските лекари е, че на Евелина трябва да бъде направена спешна операция и тя е насрочена за 27.08.2007 г. Необходимата сума за операцията, престоя в клиниката и следоперативното лечение е 9 440 Евро

Продължава...
 
Божидара Печат Е-мейл
29 юли 2007

Приключила кампания!

Божидарка
Красивото момиченце, което виждате на снимката, е 12-годишната Божидара Павлова от гр. Божурище.

От февруари 2007 год., през ден й се провежда хемодиализно лечение, поради терминална бъбречна недостатъчност. Хемодиализата обаче е само временно решение. Божидарка се нуждае спешно от бъбречна трансплантация в чужбина. Според лекарите, идеалното време да й бъде направена трансплантацията е половин до една година след началото на хемодиализата. Ако до есента Божидара получи нов бъбрек, шансовете й за нормален живот ще се увеличат многократно.

С протокол №102/16.05.2007 год., профилна комисия към МБАЛ „Александровска”, клиника по урология, насочва детето към Централна комисия за лечение в чужбина – МЗ, с мнение за по-нататъшно лечение в Санкт Петербург или Мюнхен. /Протокола можете да видите тук/

Решение на МЗ.

ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ - НАТИСНЕТЕ БУТОНА ВДЯСНО!
Продължава...
 
Високо, високо, високо! Печат Е-мейл
21 юли 2007

Фотограф: Надежда Чипевa [Дневник]
Научихме от вестник „Дневник” за благородната инициатива на петима български алпинисти. Момчетата ще изкачат трите най-високи български планински върха за 24 часа. Тръгват в понеделник – 23 юли, точно в 00.00 часа, от хижа „Вихрен”.

Емилиян Френчев, Ивайло Иванов, Свилен Иванов, Наталин Наумов и Борис Стоилов посвещават инициативата на болните деца, които се нуждаят от помощта и подкрепата на обществото, за да живеят.

Това е техният позитивен начин да изразят скръбта и болката си от загубата на малката им съгражданка Даринка.

Изкачванията ще бъдат проследени от едно от националните радиа. При всяко включване алпинистите ще споменават сайта save-darina.org.

Емилияне, Ивайло, Свилене, Наталине, Борисе, благодарим ви от името на Добри и всички болни дечица, за които хората трябва да чуят!

Акции като вашата ни дават необходимата увереност да продължим неотклонно напред.

И нагоре!

http://www.vbox7.com/play:701582e2

Обсъди във форума. (0 мнения)
 
За хората и човеците Печат Е-мейл
20 юли 2007

Дари, Дора и Росен

Има моменти в които устата ти пресъхва, а също и дар-словото. Аз поне не можах да намеря точните думи - прекалено съм развълнуван - с които да ви съобщя тази новина. И затова направо ще цитирам част от текста на Мила Бурова в сайта на Данко:

Дора - майката на мъничката Дари, се е обадила снощи на Милен, за да му каже, че останалата сума от събраните за нейното мъничко съкровище средства, тя е решила да разпредели за другите деца, които имат нужда от финансова подкрепа, за да получат надеждата да пораснат здрави и пълноценни, като всички останали деца. В този неимоверно тежък за нея и цялото й семейство момент, в който освен скръбта човек не вижда друго пред себе си, Дора подари на много други деца надежда за бъдеще.

Целият текст можете да прочетете тук .

Научих също, че  семейството на Даринка е дарило освен 15 000 евро за Данко и още 24 800 щатски долара за лечението на 2-годишния Стоян от Варна .

Дора, Росен и Лора все още се борят с мъката по Дари и молят да не бъдат безпокоени още известно време с всякакви молби за интервюта или изявления по този повод. Разбира се, ние ще се съобразим със желанието им и ви приканваме да сторите същото. А коментарите и мненията ви за постъпката им, можете да напишете тук - ще се погрижим те да ги прочетат!

Обсъди във форума. (6 мнения) 

 
<< Първа < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.