Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Статия за нас в "24 часа" Печат Е-мейл
30 май 2007

Статия за нас в
В днешният брой на вестник "24 часа" (на стр.18) е публикувана статия за нашия сайт и кратко описание за проблемите на Добри, Данко и Светльо. Благодарим от сърце на авторката на статията - Даринка Илиева - и се надяваме след тази публикация още хора да помогнат на каузата ни и конкретно за излекуването на нашите деца.

Обсъди във форума. (0 мнения) 

 

 
Дари трябва да живее! Печат Е-мейл
30 май 2007

Дари в болницата
Новините от Израел никак не са добри - състоянието на Даринка е много критично, поради вирусна грипоподобна инфекция и съпътстващите я усложнения. Лекарите в Израел се борят за живота й - дано да успеят да спасят нашата Мандаринка! Нека да се молим за нея, да отправим мислите си и молбите си за нейното оздравяване!

Нека Дари да живее!

Обсъди във форума. (12 мнения)

 
Ново партньорство Печат Е-мейл
23 май 2007

Ново партньорство
Днес, на пресконференция, организирана от Български дарителски форум (БДФ) и Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), официално потвърдихме ангажимент за партньорство с двете организации.

Няколко дни преди партньорството ни да стане факт, бяхме поканени от БДФ и ФПББ за сътрудничество, заради уникалната благотворителна дейност, която екипът ни извършва. Получихме тяхното признание за това, че заедно с дарителите и приятелите на save-darina.org неуморно доказваме, че няма невъзможни неща.
Тъй като целта ни е обща – нов шанс за живот и пълноценно детство на малките, приехме с радост и надежда предложеното партньорство.

БДФ и ФПББ дадоха старта на DMS в България - единна система за даряване чрез SMS към мрежите на Глобул и Вивател и телефонни обаждания за абонати на БТК.
БДФ и ФПББ се ангажираха, наред с другите си проекти, с осигуряването на кодови думи и стационарни телефонни линии, предназначени за набиране на средства за деца, които се нуждаят от оперативно лечение, съгласно условията и изискванията на DMS.
От двете организации са готови също да осигурят лекарски консултации по документите на децата, както и медийна разгласа.

Това партньорство ще осигури на всички деца с необходимост от лечение в чужбина възможност да набират средства и чрез изпратен SMS с уникална кодова дума, гарантираща, че дарението ще отиде именно за избраната от дарителя кампания.

Ние, от своя страна, се ангажирахме да поемем разгласата на кампаниите на деца, чиито родители са се обърнали за помощ към БДФ или ФПББ, както и с подпомагане в процедурата по разкриване на дарителска сметка за набиране на средства за лечение.

Надяваме се, че с възможностите на DMS, ще постигнем още по-голяма ефективност, масовост и удобство на дарителския процес.

Нашето ново сътрудничество е в името на втори шанс за болните българчета и е още едно потвърждение на мотото на „Спаси, дари на..." :

Когато хора от различни краища на света протягат ръце и мислят за една детска усмивка - това е любов.

 Йордан Петров е направил снимки и кратко видео от пресконференцията.

Обсъди във форума. (0 мнения) 

 
Статия в Emigrant.bg Печат Е-мейл
09 май 2007

Инициативата „Спаси, дари на...” обединява българи от цял свят готови да помогнат на болни български деца.

 

Гергана Барабонкова 

emigrant-bg.com
27 Април 2007


На 19 април 3-годишната Ивет Пешева от град Добрич отпътува за Израел, за да бъде излекувана. Детето е с туморна формация в коремната кухина и му предстоят две тежки операции в Медицински Център „Асута” в Тел Авив. Ивет замина на лечение в Израел благодарение на дарители от България и на отпусната сума от Център “Фонд за лечение на деца”.  На летището, сред изпращачите, бяха и хора от екипа на „Спаси, дари на...”
Ивет е едно от децата на благотворителната инициатива „Спаси, дари на...”, която си е поставила за задача да подкрепя и информира за проблемите на семейства с болни деца, нуждаещи се от финансова помощ за лечение в чужбина, както и да организира разгласа на кампаниите им. „Спаси, дари на...” е трибуна за обмяна на съвети и опит в битката за живот и пълноценно детство на българските деца.

Продължава...
 
Благотворителността Печат Е-мейл
02 май 2007

Angels
Нека поговорим за благотворителността

След като в „Часът на Милен Цветков”, притиснати от краткото време, не успяхме да кажем много, решихме, че тук, в този сайт, е най-подходящото място за такава дискусия. Всички ние – посетители и потребители в „Спаси, дари на...” имаме отношение към каузата на децата и към благотворителността изобщо.

Какво според вас събуди доверието в благотворителните кампании? Защо кампанията за Дари беше толкова успешна? Как повярвахте, че приносът ви е важен и се почувствахте съпричастни? Кое е онова, което ви мотивира да продължите? Какво според вас е нужно на българина, за да отвори сърцето си за дарителството? Как се гради доверие и как се руши?

За нас отговорите са дори повече, отколкото въпросите, но в общи линии се свеждат до:

 • Прозрачност и отчетност
 • Ясна и точна цел, проследима и след постигането й
 • Гласност и подкрепа за всяка гражданска инициатива
 • Свободата всеки сам да избере начина, по който ще участва, за да бъде максимално полезен.


И накрая – фактът, че заедно успяхме веднъж и сме на път да успеем отново, доказателство ли е, че в България вече има гражданско общество?

Обсъди във форума. (3 мнения) 

 
Деца помагат на деца Печат Е-мейл
01 май 2007

Деца помагат на деца
Деца помагат на деца
Скъпи приятели на сайта,

Обявяваме нова рубрика:

Деца помагат на деца


Българските деца Ани, Христина, Веселина и Дамян от Бостън, продаваха с благотворителна цел рози, ръчно изработени декоративни великденски яйца и дървени сувенири и събраха $490, които бяха приведени в дарителската сметка на Светльо.
Така те подкрепиха своето далечно приятелче в борбата му за живот!

Разкажете ни вашата история, изпратете ни снимки и ние ще ги публикуваме на сайта, за да достигне вашето послание до всички наши посетители!

Помогнете на деца като вас!

Обсъди във форума. (0 мнения) 

 
<< Първа < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
 • mitko (1)
 • Росен Димитров (4)
 • Georgi Korfonozov (1)
 • Евгения Николаева Илиева (3)
 • Milen (1)
 • deribeev (61)
 • Цветина Иванова (1)
 • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.