Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Поредното препятствие... Печат Е-мейл
24 март 2007

Дарина
Дари в болницата
ДАРИНКА ПРЕОДОЛЯ ПОРЕДНОТО ПРЕПЯТСТВИЕ

Днес за периода на химиотерапиите мисля като за моментна болка, която бързо отминава и лесно се забравя в сравнение с това, което преживява Даринка през последните дни. От известно време тя поддържа опасно висока температура, която трудно и за кратко се повлиява от лекарствата. Винаги  сме си мислили, че сме готови да посрещнем трудностите каквито и да са те, но се оказва, че в даден момент при вида на детето ти, което страда за да оцелее  и няма никакъв избор освен да търпи, те обзема страшен гняв от безсилието, че с нищо не можеш да му помогнеш защото просто нищо не зависи от теб.

Продължава...
 
Даринка получи своя втори шанс... Печат Е-мейл
17 март 2007

виж по-голям размер в галерията
Дари след операцията
Даринка получи своя втори шанс за живот !

"Лесното" мина ! Свършиха четири химиотерапии, две лъчетераии, почти шест месеца на лечение и възстановяване свързани с неизбежните болка и страх ! Лекарите извършиха необходимото. Сега остана най-трудното - да чакаме дали Даринка ще остане с нас. Дали ще поиска да живее! Вчера  15.03.2007 г. между 19 и 20 ч. беше извършена трансплантация на периферни стволови клетки от мама като донор, в кръвта на Дари. Но как се стигна до тук? На визитацията попитахме проф.Славин защо  е решил мама да бъде донор на Дари при условие, че от направената в България типизция за донорство знаем, че процента съвместимост между нас двете е много малък. Тук в Хадаса има разработена програма, според която в някои от случаите за присадката се предпочита фамилен донор дори с нисък процент съвместимост пред класическия метод. Разбира се опасността от неуспех съществува и при двата варианта.

Продължава...
 
Целувки от манДаринка Печат Е-мейл
11 март 2007

Дари в Израел
Дари в болницата
Вчера започна курс химиотерапия, задължителен преди трансплантацията. За понеделник и вторник е назначена и лъчетерапия. На десетия ден от началото на химиотерапията, ако всичко върви по план се очаква да бъде направена трансплантацията. На 08. 03 успешно премина вливането на моята лимфоцитна маса в организма на Дари. Да се надяваме, че това е добър знак за напред. Проф. Славин е взел решение аз да бъда донор на Даринка. В понеделник има главна визитация с присъствието на проф. Славин.

Имаме пълно доверие в решението на професора, но тъй като моят процент на съвместимост с Дари е много нисък това много ни притеснява. На визитацита ше проведем разговор с професора за подробностите около неговото решение. Даринка почти се възстанови от операцията, но не й остана много време за бели. Влиянието на химиотерапията вече започна да й се отразява и стана отново много раздразнителна. С мен почти не желае да общува, за което ми се къса сърцето. Единствено когато спи успявам да си открадна някоя целувка. Добре, че татко й е с нас и успява макар и трудно да й угоди. Много му е мъчно, но не се оплаква.

Много поздрави от нас и много целувки на всичките ни приятели ! ! !

Хадаса, Израел

Новите снимки на Дари можете да разгледате в "Галерия "

 

 
Поздрави от Хадаса Печат Е-мейл
07 март 2007

Дари и мама
Дари и мама
Здравейте мили приятели !

 

Г-н Пешев, благодарим за пожеланията ! Стискаме палци на Ивка, Данко и Светльо ! Дано да имат нашия късмет. А що се отнася до Светльо-получихме документите му и ще изберем най-добрия вариант как по-бързо те да достигнат до проф.Славин. Благодарим на всички за подкрепата и милите думи. Бързам да споделя добрата новина! Резултатите от костно-мозъчната пункция показват , че Даринка е в ремисия.

Продължава...
 
Майката на Дари разказва Печат Е-мейл
04 март 2007

Дари в болницата
Дари в болницата
 ЗДРАВЕЙТЕ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ !

Днес беше тежък ден за нас. Сутринта на визитацията ни уведомиха, че през деня ще поставят централен източник (бровяк) на Даринка. Заради упойката се наложи отново да й бъде поставен абокат. Когато разбра какво я очаква , Даринка изпадна отново в ужасна истерия. Риташе и се мяташе, четирима човека трудно я удържахме. Отново веничките й не издържаха и след втория неуспешен опит да й постави абокат, сестрата се извини и каза, че съжалява, но не може повече да тормози Даринка и за това се отказва. След това ни заведоха до операционната заедно с детското легълце както си беше накичено с балони. Там в предварителен разговор между нас и единият хирург, който щеше да оперира Дари, ни беще обяснено, че в хода на операцията може да се появи силно кървене (както и стана за нещастие), а след това е възможно да се възпалят оперираните места. Подписахме се, че сме съгласни и поемаме риска, а междувременно дадоха на Дари успокоително през устата.

Продължава...
 
От майката на Дари Печат Е-мейл
01 март 2007

Здравейте скъпи приятели !!!

За днес лекуващите лекари на Даринка бяха запланували да й бъде поставен централен източник в главната вена (бровяк), който ще бъде използван за вливане на всички медикаменти , упойки и вземане на кръвни изследвания . Тъй  като тази манипулация се извършва в операционна под упойка лекарите решиха успоредно с това да направят миелограма и лумбална пункция за да спестят излишния стрес на Дари.

Но всичко се провали . Вчера към обяд Даринка вдигна висока температура и тъй като нямаше видими признаци на някакъв възпалителен процес направиха й изследвания кръв, урина и рентгенова снимка . За съжаление боцкането пак не й се размина . Наложи се преждевременно да бъде направена лумбална пункция за да се установи евентуално да не би левкемията отново да е причина за високата температура. Чакаме резултатите със страх защото това би означавало най-малко още химиотерапии. Поставиха й абокат и в 14.00 ч. екип от лекари и анестезиолози извършиха манипулацията в нашата стая тъй, като тя е оборудвана с всичко необходимо и има специален въздушен поток, който дезинфекцира и филтрира въздуха . 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.