Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Втора кампания за лечението на Даниел Печат Е-мейл
04 декември 2013
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Преди една година с ваша помощ Дани беше опериран в Anadolu Medical Center Истанбул за коригиране на тежка сколиоза чрез поставяне на импланти, фиксиращи гръбначния стълб.
Първоначално лекарите планираха да поставят електронни импланти, които могат да се удължават дистанционно по време на растежа, но при предоперативните изследвания екипът е преценил, че за състоянието на детето по-подходящи са стандартните медицински изделия, тъй като са по-масивни и вероятността от огъване и счупване е по-малка.

Операцията беше успешна – ъгълът на изкривяване беше намален от 70 на 25 градуса. Постепенно, с помощта на корсет, изкривяването намаля до степен, каквато доста хора имат, без дори да подозират.
Шест месеца по-късно имплантите бяха удължени спрямо израстването. Отново всичко мина без проблеми.

През септември обаче се наложи Дани да бъде опериран извънредно и по спешност след като лекуващият лекар установи, че по някаква причина имплантите са се върнали в първоначалното положение отпреди година. Възможно е да се е случило при рязко сядане или завъртане на тялото. Каквато и да е причината, наложи се да бъдат удължени отново.

Сега на Дани му предстои нова операция, този път за подмяна на фиксиращите импланти със следващ размер, съобразен с растежа. Тя е планова, но заради непредвидената интервенция през септември, средствата по сметката на детето се изчерпаха.

Цената на операцията е приблизително 25 000 евро. В дарителската сметка на Даниел има 795 евро и 6 914.17 лв.

Необходими са още 20 000 евро.

Обявяваме кампания за набиране на 40 000 лв. за ортопедична операция на Даниел Петров.

Дарителска банкова сметка:

Даниел Георгиев Петров
ПроКредит Банк (България) АД

BG77PRCB92301041901616 – в лева
BG27PRCB92301441901610 – в евро
BG89PRCB92301141901610 – в щатски долари

Телефон за контакт с родителите на Дани: 0899802331 - Росица и Георги

 Обсъди във форума. (0 мнения)

 
„Спаси, дари на...“ и Български дарителски форум сме силно притеснени за работата на ЦФЛД Печат Е-мейл
09 октомври 2013
На 7-ми октомври, без основателни аргументи и без предизвестие, беше уволнен директорът на Център "Фонд за лечение на деца" Павел Александров.
В момента ЦФЛД реално не функционира, защото няма и действащ Обществен съвет. Мандатът на последния Обществен съвет изтече през септември, а нов състав все още не е утвърден от Министерски съвет.
Това блокира работата на фонда напълно и поставя в риск живота и навременното лечение на 70 чакащи болни деца.

Продължава...
 
Кампанията за Юмер приключи успешно! Печат Е-мейл
27 септември 2013
Радостни сме да ви съобщим, че средствата, необходими за нов речеви процесор на Юмер вече са събрани!
Благодарим от сърце на всички, които помогнаха на момченцето да излезе от „света на пълната тишина”.
След седмица Юмер ще получи новото си апаратче и ще може да се върне в училище навреме, за да не пропусне много материал.

Благодарим на Фонд „Валя Крушкина” и програма „Дона” на УниКредит Булбанк за значителната помощ, която оказаха на кампанията.

Скъпи приятели, дълбоко признателни сме за неизменната подкрепа, с която дарявате децата на „Спаси, дари на...” вече 8 години! Юмер е петдесет и четвъртото дете на инициативата ни с успешно приключила кампания.

Благодарим!
 
 
Юмер Печат Е-мейл
05 август 2013

ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ

Юмер Юмер от Поморие е на 9 години.
Малко след първия си рожден ден Юмер прекарва хеморагичен инфекциозен менингоенцефалит. Като последствие от тежкото заболяване развива вътрешна хидроцефалия и губи напълно слуха си.
Опериран е по спешност в болницата в Бургас за поставяне на ликвородренираща клапна система, която да отвежда събиращата се в главата течност. През годините Юмер претърпява множество операции в МБАЛ Бургас и УМБАЛ "Свети Иван Рилски" София за подмяна и ревизии на клапата, която често се запушва и създава предпоставки за инфекции.

След като неврологичното състояние на детето е временно стабилизирано, през март 2006 му е поставен и кохлеарен имплант на лявото ушенце, за да започне да развива говор.

При кампаниите за Мая, Веси, Вальо, Жорко и Ани описахме един от проблемите, свързан с кохлеарните имплантации: НЗОК заплаща изцяло за пациенти до 18 години протезния апарат, но с по-стария модел речеви процесор (външната част на системата), който вече се изтегля от употреба в Европейския съюз.

Друг проблем, с който се сблъскват родителите, но остава по-слабо забелязан, е, че Здравната каса заплаща еднократно кохлеарната система и после не носи ангажимент за поддръжка и подмяна на външното устройство след изтичане на срока му на годност, при повреда или загуба. Това е сериозен пропуск, защото без добре функциониращ речеви процесор цялата имплантна система се обезсмисля и „детето на практика „потъва” отново в света на пълната тишина”.

Речевият процесор на Юмер вече е на 7 години и е напълно остарял. Гаранционният му срок е изтекъл отдавна, апаратчето постоянно се поврежда. Съответно, детето все по-често и за по-дълги периоди не го ползва, а това нарушава слуховото и говорното му развитие и поставя на риск постигнато с много усилия от семейството и специалистите през годините интензивна рехабилитация.

Родителите на Юмер досега са се справяли сами с разходите за поправка и поддръжка на процесора, но подмяната му с изцяло нов е невъзможна за тях. Цената на нов говорен процесор Nucleus 5, който вече масово се изполва заради многократно по-добрите му характеристики, е 21 350 лв. Семейството на Юмер вече е събрало 7000 лв.

Обявяваме кампания за набиране на 14 350 лв. за нов речеви процесор на Юмер Юмер.

Дарителска банкова сметка:
Юмер Бейтула Юмер
Банка ДСК
IBAN: BG73 STSA 9300 0020 7048 81
BIC: STSABGSF

 

Телефон за връзка с майката на Юмер: 0878504993- Галиман Юмер

 Обсъди във форума. (0 мнения) 

 
И тази кампания за Гьоркем приключи успешно! Печат Е-мейл
18 април 2013
Скъпи приятели, радостни сме да ви съобщим, че средствата, необходими за очна операция на Гьоркем в Германия, са събрани!
Родителите му преведоха на 15.04. сумата по оферта към клиниката в Грайфсвалд и вече се готвят за заминаване. На 24 април Гьоркем ще бъде приет в немската болница.

Тази снимка на момчето ни, направена на училищното тържество за 8 март, казва всичко. А каквото не успява, го допълва нашата и на Гьоркем приятелка Айнур: „Няма случайност - това дете наистина най-добре знае какво означава тази вълшебна думичка „обичам”, защото пътя, който извървя до тази сцена... до сцената на живота си, премина през обичта на безброй хора, които го заобичаха хей така - без въпроси. Просто, защото то имаше нужда от обич.
За пореден път аз лично Ви прегръщам всички! И няма да си изморя да Ви благодаря! БЛАГОДАРИМ ВИ!!!

Успех, Гьоркемче!
 
 
Не пипайте фонда за лечение на деца! Печат Е-мейл
01 април 2013
В края на месец февруари, в интервю за БНР, Министерство на здравеопазването, в лицето на директора на Дирекция „Медицински дейности” д-р Ивелина Георгиева, помолена да обясни какви мерки ще вземе за подобряване на работата на Комисия за лечение в чужбина (еквивалентът на ЦФЛД, но за пациенти над 18 години), спокойно и дори с известна гордост заяви, че това ще стане като... унищожи една работеща структура – фонда за лечение на деца.

Предложението на Георгиева е следното: Всички молби за лечение в чужбина, включително и за деца, да се подават на едно място. (Първоначалната ни информация беше, че идеята е мястото да е МЗ, но по-късно стана ясно, че се планира документите да се подават в районните здравни каси.)
След това молбите да се разпределят и предават за становище единствено и само на национални консултанти. Никакви други експерти да не могат да дават мнението си.
Накрая молбите да се разглеждат, одобряват или отхвърлят от една комисия. От думите й подразбираме, че тази комисия ще е Комисия за лечение в чужбина.
Всичко това госпожата представя като облекчаване на процедурата по кандидатстване и финансиране на лечение на български граждани.

Нещо да ви напомня тази процедура? На тези от вас, които са по-отдавна в инициативата ни, със сигурност ще им предизвика силно дежавю, защото е буквално повторение на онази процедура, срещу която заедно се борихме години наред. Същата, от която бяха пропищели деца, родители, цялото общество.

Директорът на „Медицински дейности” в МЗ Ивелина Георгиева иска да я възстанови.
 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.