Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Даниел Печат Е-мейл
03 септември 2012
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Даниел Петров е на 7 години, от Варна.
Дани страда от рядкото генетично заболяване Синдром на Prader-Willi.
Синдромът на Прадер-Вили обикновено води до понижен мускулен тонус, проблеми в познавателните способности, нисък ръст и хронично чувство на глад, което може да доведе до тежко затлъстяване.
Заради заболяването, през първите 2 месеца след раждането си Дани е без сукателен рефлекс и с пълна мускулна хипотония. Постепенно, с интензивни медицински грижи и непрекъсната кинезитерапия в ДМСГД, момченцето започва да се храни и е изписано. В следващите години рехабилитацията е ежедневна. Спазва и диета.

През 2009 год. специалистите във Варна регистрират нов проблем, отново породен от Прадер-Вили - детето изостава в растежа. Започва лечение с растежен хормон, което дава добър резултат върху цялостното му развитие – ръст, килограми, мускулатура.

На 06.04.2012 г. редовните контролни прегледи показват, че Дани е развил сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб). Заключението на детските ортопеди във Варна е, че състоянието му е сериозно и няма да може да бъде коригирано само с корсет, плуване и гимнастика. Налага се операция. Предвид основното заболяване на детето, варненските специалисти са на мнение, че операцията крие повече рискове от обичайното и е най-добре да се извърши в чужбина.

През юни родителите завеждат Дани на преглед в Анадолу Медикъл Център – Истанбул. Доктор Йенер Еркен потвърждава, че се налага операция и то възможно най-скоро – желателно е до месец, месец и половина да бъде направена, защото не е ясно колко бързо ще прогресира изкривяването и кога ще започне да притиска жизненоважни органи.
Тъй като Дани още ще расте, турският ортопед препоръчва фиксиране на гръбнака с метални импланти. Операцията ще се проведе с мониториране на гръбначния мозък, за да се избегне риск от засягането му. Ще се използват електронни импланти тип "GROWING ROD", които могат да се удължават дистанционно по време на растежа, без да се налага да се подменят всяка година с операция, както е при по-старите изделия.
Стойността на операцията е 100 000 турски лири или 44,843 евро. В този сума не се включват предоперативните прегледи и изследвания.
Продължава...
 
Алекс вече си е у дома Печат Е-мейл
14 август 2012

Мъничкият Александър премина успешно през тежката чернодробна трансплантация и вече си е вкъщи - пораснал, засмян и още по-сладък Cool 

С удоволствие публикуваме писмото на родителите му до всички, които бяха съпричастни с тях в онзи труден момент:

"Скъпи приятели,
С радост искаме да ви съобщим, че Александър е много добре и вече си е в България напълно възстановен и здрав!

Изключително много сме благодарни на всички, които ни подкрепяха и помагаха през цялото време на лечението. Безценни за нас са всеки съвет, добра дума, финансова и морална помощ, които получихме от познати и непознати, близки и роднини, от нашите колеги и работодатели и всички приятели! Не бяхме сами в това трудно, тежко и дълго изпитание и благодарение на всички вас, успяхме да преминем през него.
Сега Алекс е едно напълно здраво, усмихнато, енергично и любвеобвилно осем месечно момченце, пред което предстои дълъг, щастлив и изпълнен с чудеса живот. А ние, родителите му, ще дадем всичко от себе си, за да расте той здрав, умен, щастлив, отговорен и достоен!

Още веднъж сърдечно благодарим на всички, които му дадоха тази възможност!
Семейството на Алекс:
Станимир, Петя и Криси Николови"

Бъди здраво и щастливо, бебче!

Обсъди във форума. (1 мнения)

 
Гого, Марти и котето Съни с награда Печат Е-мейл
06 юли 2012
Снощи, 5 юли, на церемония в Гранд хотел "София", малките ни сладури Гого, Марти и котето Съни получиха специалната награда "Млад благотворител" на Фондация “Работилница за граждански инициативи” за жеста да дарят на Боби парите, получени, "когато сорвакахме Баба и Дядо " Smile
 
Тези две момченца не просто си заслужиха наградата. Те са истинската и много специална Награда за всички нас.
 
С искрено възхищение към чудесните им родители - БЛАГОДАРИМ!
 
 
Една година без Ванко Печат Е-мейл
02 юли 2012

Иван АрнаутскиПреди 1 година Ванко се сля със Светлината.

Времето не лекува. Чувството за загуба все така остро пробожда сърцата ни.

Утеха ни носи само увереността, че там, където отлетя, изстрадалата му душичка е в покой.

Грей над нас, незабравима звездичке!

Обсъди във форума. (1 мнения) 

 
Благотворителността през обектива Печат Е-мейл
22 юни 2012
На 20 юни започна гласуването за най-добра снимка във фотоконкурса „Благотворителността през обектива”. Идеята на конкурса, организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България" е да визуализира и популяризира ролята на благотворителността в обществото, като провокира както професионални фотографи, така и любители да предложат своя поглед към благотворителността.

Участниците се състезават в 9 категории и за една Награда на публиката. На сайта на конкурса е изградена система за гласуване на публиката. Всеки може да гласува за колкото снимки реши, но само с по един глас. Наградата на публиката  ще спечели фотографията с най-висок рейтинг.

Гласуването ще продължи до 30 юни, а церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 24 юли 2012 г. Наградените фотографии ще бъдат показани в Art Hall VIVACOM. Те ще бъдат публикувани и в специален каталог заедно с изданието на културно-информационния гайд „Програмата”. Отличените снимки ще бъдат представени в открити градски пространства и метростанции в София. През октомври и ноември изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория, заедно с дебат на тема „Благотворителност”.

Включете се в гласуването, има наистина чудесни снимки Smile 
 
Кампанията за Тимшел приключи успешно! Печат Е-мейл
23 април 2012

Писмо от родителите на малката ни Тимшел: "Скъпи приятели,
Щастливи сме да Ви съобщим, че всички средства за кампанията в полза на Тимшел са вече събрани и можем да сложим успешен финал.
Трудно ни е да изразим с думи най-сърдечните си благодарности към всички Вас, които застанахте до нас в борбата ни да осигурим най-доброто и адекватно лечение за детето ни.
Благодарим за подкрепата, надеждата и куража, с които ни дарихте. Когато вече е зад гърба ни, тази кампания се оказва едно от най-позитивните неща, които са ни се случвали.

Сърцата ни се пълнят с благодарност и с радост, когато виждаме желание у толкова много хора да помогнат, да направят добро. Тази кампания ни показа, че породата Човек за щастие далеч не е на изчезване
Благодарим Ви за всичко!

И въпреки безкрайните благодарности към Вас, нека си пожелаем един ден да няма нужда от това добро, което правите...
Ще ви държим в течение за всяка следваща стъпка от лечението на Тимшел.

Родителите на Тимшел - Славея и Мартин Костадинови"

Обсъди във форума. (1 мнения)

 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.