Skip to content
Намирате се в: Начало Форум
Деси Хурмузова
Администратор
Мнения: 14116
graph
 
Вижте профила на потребителя
Новини от сайта на Дани - 2007/10/30 10:38 "13.10.2007

Искаме да ви съобщим, че се налага Дани да замине за преглед и корекция на шините в клиниката в Ашау, Германия.

Явно нашето слънчево момче расте бързо – да ни е живо и здраво - и вече новите шини, които бяха изработени и поставени през август създават неочаквани усложнения.
В момента Дани не се чувства така комфортно, както преди, но въпреки това той с труд и упоритост следва натоварения си дневен режим и изпълнява всички предписания на докторите.

За съжаление, независимо от усилията, които той полага, резултатът не такъв, какъвто се очакваше, а по-лошото е, че явно поради бързото израстване, той отново започва да сгъва и събира колената си, както преди провеждането на операцията.
След консултация по телефона със специалисти от клиниката е станало ясно, че е необходимо да бъдат нанесени корекции в шините, за да се запазят постигнатите до този момент добри резултати, както и Дани да продължи да се развива успешно.

Прегледът е насрочен за 2 ноември.
От сърце стискаме палци всичко да бъде наред!"

---------------------------------------- -------------
Лек път и успех в Ашау, Дани! Да се върнеш с много по-удобни шини
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Милена Златарова
Потребител
Мнения: 88
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Новини от сайта на Дани - 2007/10/31 00:26 Лек път и успех, Дани,бъди все така упорит и борбен!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Diana Adjarska
Потребител
Мнения: 44
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Новини от сайта на Дани - 2007/10/31 15:09 Na dobar chas, Dani.
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Йордан Петров
Администратор
Мнения: 7858
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Хубави новини за Данко - 2007/11/05 19:19 Току що говорихме с бащата на Данко. Прегледът в Германия е показал, че Данко расте и се възстановява много по-бързо от очакваното. Лекуващата лекарка е била изумена от напредъка.
Регулирали са шините и сега Данко си отново у дома.
Аз не бях ангел, но доколкото можах, се стремях да бъда човек. Опитай и ти. Чарли Чаплин
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Силвия Паскалева
Потребител
Мнения: 14
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Новини от сайта на Дани - 2007/11/06 21:04 Страхотна новина!Дани е юнак!Все такива новини да се чуват за всички деца на сайта.
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Рая
Потребител
Мнения: 59
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Новини от сайта на Дани - 2007/11/07 15:26 Навсякъде,всички са изумени от българчетата!!!Защото нашите деца въпреки всичко/а може би точно заради това/ са толкова борбени,интелигентни,смели и невероятни!!!
Браво Дани!Расти все така и бъди здрав и щастлив!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Деси Хурмузова
Администратор
Мнения: 14116
graph
 
Вижте профила на потребителя
Новини от сайта на Данко - 2010/01/28 14:39 Втора операция на Дани

Написано от Мила Бурова
Неделя, 03 Януари 2010 20:13


Мили приятели, за съжаление резултатите от проведения на 17 април 2009 г. редовен преглед не бяха добри, противно на това, което очаквахме и на което се надявахме.

След направена рентгенова снимка на таза, докторите са установили отклонение от нормата с 34% на десния крак. Лекарите са обяснили, че това отклонение се е получило вследствие на бързото израстване на Дани в последните няколко месеца (около 10 см.). То причинява и болките в тазобедрената става, които той има.

Налага се да се направи нова операция на Дани: пластика на покрива на ямката на тазобедрената става, чрез която ще се коригира това отклонение и ще позволи по-нататъшно успешно продължаване на терапията, до пълното израстване на Дани.

Ако операцията не бъде извършена навреме, това ще доведе до усложнения и пълно износване на ставата, което ще наложи поставянето на изкуствена става: много по-сложна, опасна и скъпа операция.

За да не отидат напразно всички усилия, направени до момента от Дани, от лекарите и родителите му, а и от всички вас, които помагате, най-доброто решение е да бъде извършена операцията на покрива на ямката на тазобедрената става.
Датата е насрочена за 12 януари 2010 година.

През тези няколко месеца от април досега Дани продължи да спазва досегашния си режим, като към него рехабилитаторите от клиниката включиха и допълнителни упражнения.

След операцията ще бъдат поставени нови шини и Дани ще продължи да следва двигателния режим, изготвен от рехабилитаторите.

На 27 април 2009 г. от медицинския директор на клиниката в Ашау бе изпратена оферта за операцията, анестезията, и престоя от 3 седмици на обща стойност 13,786.21 Евро.

Тази оферта не включва лечението от главния лекар и снабдяването с помощни материали и средства, за които ще бъде необходима допълнителна сума, като окончателния й размер ще бъде ясен едва след приключване на стационарния болничен престой.

В момента по сметките на Дани има 29,130 Евро, които са предвидени за следващите смени на шините, както бе по първоначални прогнози.

Сумата, необходима за операцията е извънреден и непредвиден разход.

Освен необходимите минимум 14,000 Евро, този път родителите му се нуждаят от финансова подкрепа за осъществяване на самите пътувания до Ашау.

Затова Милен и Мария се обърнаха към няколко немски фондации, подпомагащи лечението на деца в чужбина, с молба за съдействие. Списъкът с тези фондации бе предоставен от Урсула Бланке – социален работник към клиниката в Ашау. Две от тези фондации: AWD-Stiftung Kinderhilfe и Franz Beckenbauer Stiftung се отзоваха и отпуснаха част от необходимите за операцията и престоя средства, а именно 7,000 Евро общо.

За съжаление тук се налага да ви информираме за поредната безотговорна проява на Българската държава, в лицето на Националната здравноосигурителна каса.

Вече месеци наред сем. Атанасови очакват отговор на подадена от тях молба за официален документ, че НЗОК не може да осигури средства за операцията на Дани. Този официален отказ, издаден от касата е един от необходимите документи, които AWD поиска, за да предостави отпуснатите средства.

Също така месеци наред не е издаден и изисквания формуляр Е 112, който дава разрешение за лечението на Дани в чужбина съгласно:

„ПРАВОТО НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗДРАВНООСИГУРЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и европейското икономическо пространство”

http://www.nhif.bg/bg/med_euro.phtml

„…Съгласно координационните регламенти за социално и здравно осигуряване осигурените лица от една държава - членка, които искат да получат специализирано болнично лечение в друга държава - членка, трябва да получат предварително разрешение за това от своята здравноосигурителна институция. Предварителното разрешение се дава от компетентната институция с издаването на формуляр Е 112. …”

Въпреки бездействието и безразличието на държавата и „ненамесата” на НЗОК, Дани заминава на 10 януари 2009 г. за Ашау, където на 11 януари 2009 г. ще бъде приет в болницата и на 12 януари ще бъде проведена операцията.

Нека му пожелаем от все сърце тя да бъде успешна и да протече безпроблемно!

Нека Новата 2010 година му донесе много здраве, сила и смелост, за да се справи и с това предизвикателство!

Бъди здрав, Дани и нека Бог да те пази!

Нека Новата Година бъде и за всички нас по-здрава, по-добра и нека има повече светлина в душите ни!

---------------------------------------- -------

Операцията е приключила

Написано от Мила Бурова
Сряда, 13 Януари 2010 11:01


Здравейте,

Съвсем кратичко, но носещо добра вест съобщение получих снощи от Милен. Предавам го тук дословно, на всички, които вчера стискахте палци на Дани, изпращахте му положителна енергия и пожелания за успешна операция:

"Всичко е минало добре. Дани е в реанимация."

Това е засега.
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.