Skip to content
Намирате се в: Начало Форум
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/10/17 10:53 Преди година, стартирахме инициативата „Приказка без край! Чудото си ти!“. Целта и е, да набави необходимата апаратура за детската онкохематологична болница в София, в която се лекуват над 80% от децата с онкологични заболявания у нас - диагностична апаратура в отделението за костномозъчни трансплантации (апарат за клетъчна фереза, флоуцитометър за клетъчна диференциация), както и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени заболявания, лабораторно оборудване (апаратура за дълбоко замразяване, центрофуга-замразител, съдове за транспорт на течен азот), запаметяващ 6-канален електрокардиограф, монитори, консумативи и медикаменти.

Липсата на тази апаратура води до организиране на многобройни дарителски кампании за набиране на средства, с които децата да бъдат изпратени на лечение в чужбина. Мечтаем, те да могат да бъдат лекувани в страната си – адекватно и навременно.


За да не натъжаваме хората, решихме да организираме така инициативата, че тя да радва хората в страната и едновременно да помага.

Започнахме с благотворителен спектакъл на Държавният музикален театър - http://www.trud.bg/Article.asp? ArticleId=679965


Продължихме с една от най-хитовите постановки на невероятният ни сценарист и актьор – Камен Донев, в която взеха участие Нина Николина и ансамбъл „Филип Кутев“ - http://www.magicfm.bg/n/view/5891


Организирахме Коледен базар - http://www.magicfm.bg/n/view/5890


Последва най-масовото събиране на деца в подкрепа на деца - http://www.magicfm.bg/n/view/6139


Случиха се и няколко последователни концерта :


първият, с най-известните български поп-изпълнители, сред които : Влади Ампов-Графа, Калин Вельов, Мариана Попова, Авеню, Нора, Елица и Криско, Теодор Койчинов, Тома и групата му, Дани Милев, Маги Джанаварова - http://www.gradskijivot.com/pub/20929/% D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0% B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%BD% D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82-%D1%81-%D1%83% D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1% 82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B2%D0% B5 ,


http://www.youtube.com/watch? v=u74tm4Tlwp0

вторият, концерт на първата българска група, получила официално разрешение да направи кавър на песен на Майкъл Джексън - http://www.magicfm.bg/n/view/6860

и третият, в който за първи път се обединиха четири конкурентни музикални поп-фолк компании – Пайнер, Диапазон рекърдс, Ара мюзик и Ню Мюзик Старс – в концерта взеха участие :Анелия, Галена, Есил Дюран, Цветелина Янева, Андреа, Бони, Татяна, Десислава, Анна, Веселина, Ангел, Виктория,Влодо Димов,Рени,Стефан Митров и др. - http://www.blife.bg/article-8797 .


Г-н Иван Гарелов ( дългогодишният водещ на предаването „Панорама“) , ни подкрепи и стана първият посланик на „Приказка без край!Чудото си ти!“.
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/10/17 10:54 Най-големият роден цирк, получил признание в цял свят - Цирк "Балкански", също застава зад дарителската инициатива в подкрепа на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София "Приказка без край... Чудото си ти!".

На 24.10.2011 г. от 19 часа приказката ще оживее на манежа на Цирк "Балкански" в Пловдив, а всички средства от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на инициативата.

В понеделник извънредно трупата на "Балкански" ще представи благотворително нови интересни, опасни и атрактивни номера, съобщи директорът на цирка Александър Балкански-баща. Тази година изпълнителите са както българи, така и гости от Русия, Украйна, Румъния, Италия, Великобритания и Бразилия.

Циркови номера от различни жанрове – копф трапец, баланс на цилиндри, першове, жонгльорство, баланс на моноцикли, акробатика, еквилибристика и въздушни номера ще Ви накарат буквално да се пренесете в един друг свят. А какво е той без любимците на най-малките – клоуните.

Цирк "Балкански" ще представи в подкрепа на "Приказка без край... Чудото си ти!" и уникален атракцион – чудото на съвременната природа – дресура на бели лъвове.

Гвоздеят в програмата пък ще бъде "Глобусът на смъртта", в който ще влязат петима бразилски мотоциклетисти, рекордьори на Гинес.

Билети за благотворителния спектакъл на Цирк "Балкански" се продават на билетния център пред Община Пловдив, на цени от 15, 20 и 25 лева.

... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/11/30 11:22 Заради спешната необходимост на СБАЛДОХЗ – София от закупуване на система за мониторинг и визуализация на данни с USB модем за връзка със записващо устройство, с известяване чрез sms; записващо устройство SPY RF U1 с нискотемпературна сонда, температурен обхват от -200 до -400 градуса и записващо устройство SPY RF U2 с температурен обхват от -50 до -120 градуса, инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!" набира оферти от лицензирани фирми за продажба на апарати с марка "JRI Maxant.
Офертите можете да изпращате на e-mail: info@magicfm.bg
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/12/03 20:27
Приказка без край. Чудото си ти

Идва коледната нощ, а мъниците от Детската онкохематология все още имат нужда от нашата помощ...
Купете празничната картичка на "Приказка без край... Чудото си ти!" срещу 2 лева и станете част от благотворителната инициатива "Приказка без край...Чудото си ти!", сайта "Спаси, дари на..." и Фондация Помощ за благотворителността в България.
Повече информация можете да получите на 0886 08 63 17 (Вихра Валериева), а заявките си за по-големи количества изпращайте на имейл info@magicfm.bg. Благодарим ви!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/12/05 09:15 "Снежната Кралица" в подкрепа на "Приказка без край... Чудото си ти!"

Имало едно време... Всички приказки започват по един и същи начин, но краят на някои от тях не винаги е щастлив...

"Приказка без край...Чудото си ти!", сайта "Спаси, дари на..." и Фондация Помощ за благотворителността в България те канят да се включиш в дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!" в помощ на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.

Дни преди Коледа - най-светлия християнски празник, и Столичният куклен театър ще се присъедини към "Приказка без край... Чудото си ти!". В сряда, 13-ти декември, актьорите от театъра ще представят незабравимия и обичан от деца и възрастни спектакъл "Снежната Кралица" по приказката на Ханс Кристиан Андерсен, като средствата от продадените билети ще бъдат дарени изцяло в полза на кампанията.

Участват: Галя Савова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Елза Лалева, Христо Димитров, Цветослава Симеонова.

Драматизация и адаптация за куклен театър: Иван Райков
Режисьор: Иван Райков
Сценография и кукли: Свила Величкова
Музика: Владимир Джамбазов

Приятелството е могъща сила...
"Снежната кралица" е приказка за обичта и приятелството, за доброто и злото, за разума и силата на чуствата. Вълшебната история на Кай и Герда ще пренесе малките зрители в удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си.

Денят е 13.12.11 г., началният час - 17, а мястото - салонът на театъра на ул. "Ген. Гурко" 14.

Билети на цена от 5 лева могат да бъдат закупени от касата на Столичния куклен театър. Раб. време: понеделник от 12.00 д 17.00 ч., вторник - петък от 10.00 до 18.00 ч., събота от 9.00 до 18.00 ч., неделя от 9.00 до 14.00 ч.

... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/12/13 11:31
Ела и виж Дядо Коледа на живо!


Снегът ще завали, студ ще скове домовете ни, а всички малки и големи деца ще зачакат Дядо Коледа в святата нощ...

Както всяка година и тази Добрия старец ще се отбие първо на Коледния благотворителен базар на Радио Magic FM в подкрепа на дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!".

Точно в 16.00 ч. на 16 декември в Националния дворец на децата Джуджето Мотко и Снежанка ще разкажат на всички малки и големи момичета и момчета чудна и забавна Коедна приказка, а накрая веселият Белобрадко ще поздрави всички наши гости.

Петък, 16.12.2011 г., Националния дворец на децата (на кръстовището на бул. "К. Величков" и бул. "Ал. Стамболийски", виж точното разположение ТУК)! За да направим празникът незабравим...

... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/12/13 11:37 Коледен благотворителен базар на Радио Magic FM

Magic FM - твоето истинско коледно радио и тази година те кани на коледен благотворителен базар. Средствата, събрани от него, ще бъдат дарени в подкрепа на СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания, като част от дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!".

В него отново ще се включат много деца, ученици, популярни личности, както и всеки друг, измайсторил, нарисувал, сътворил нещо, което иска да предложи за продажба с благотворителна цел.

В рамките на тазгодишния базар ще бъде организирано и детско коледно парти, с участие на Дядо Коледа и с непослушно джудже в главната роля.

През изминалата година, много артисти, изпълнители, фирми и организации се присъединиха към инициативата. Каним всички тези хора и Вас, да се съберем на 16.12.2011 г.

Донесете Ваша ,своя ценна вещ , която да остане като спомен за някой, и в същото време, да допринесе с още нещо за успеха на кампанията.

NB! Дрехи и обувки няма да бъдат допускани за участие в базара.

Ако пък не си от София, но с удоволствие би се включил в инициативата, за теб е нашето второ предложение. Навивай ръкави, приготвяй лепилото и започвай да твориш... Изпрати ни твоята подкрепа във вид на красиви сувенири, гирлянди, коледни украси... и стани част от чудото на Коледа. Ограничения в размера, използваните материали и вида на собственоръчно изработените красоти няма!

Вложи цялата си коледна енергия и покажи какво е празникът за теб...

Включи се в "Коледния базар", купи на символична цена и... помогни на приказката ни да има своя щастлив край!

Петък, 16 декември, след 12 часа, Национален дворец на децата - Коледен благотворителен базар, с медийната подкрепа на "На кафе" по Nova TV.

... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2011/12/14 21:09

Частно средно общообразователно училище "Рьорих" с ранно чуждоезиково обучение и разширено изучаване на изкуства ще се присъедини със своя Коледен благотворителен концерт към дарителската инициатива на Радио Magic FM и сайта "Спаси, дари на..." в помощ на единствената в България Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания "Приказка без край... Чудото си ти!".

Концертът ще се състои на 19 декември-понеделник, в Културен дом "Средец", а началото е в 18.00 часа. В програмата му са включени изпълнения на класически коледни песни на различни езици и пресъздаване на български фолклорни ритуали, свързани с големия християнски празник. Спектакълът е със заглавие "Подаръкът".

"В благослова на този свят ден вписваме посланието на нашата училищна общност да дарим добро, човешка топлина и съпричастност", споделят от училището.

В концерта ще участват деца на възраст от 4 до 17 години, както и деца със специални образователни потребности. Училище "Рьорих" е водещо в интеграцията на деца със СОП и работи по уникална и изключително ефективна програма в тази насока.

Непосредствено преди концерта в пространството пред залата ще бъде подреден базар с творби на ученици, учители и родители от ЧСОУ "Рьорих", като средствата от продажбите също ще бъдат предоставени кампанията "Приказка без край... Чудото си ти!".

... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2012/01/16 09:22 НОВИНА !!!!!!ЧУДЕСНА НОВИНА !!!!

Още в началото на 2012 год. "Приказка без край..Чудото си ти!" и инициативата "Спаси, дари на..." имат честта да обяват, че с част от набраните средства (от дарители и събития) през 2011 година, инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!", закупи за нуждите на СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания в София изключително необходимата за болницата мониторингова система за проследяване на състоянието на стволовите клетки, визуализацията и съхранението им. Системата е важна част от подготовката на извършваните у нас трансплантации. Тя значително повишава сигурността им, като непрестанно проследява и записва състоянието на клетките.
Управителят на Детската онкохематология в София проф. Драган Бобев съобщи и втората добра новина. Министерството на здравеопазването ще допълни стремежа и усилията на инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!", за съвременни условия, апаратура и по-голяма сигурност в лечението на децата с онкохематологични заболявания у нас. Проф. Бобев обяви, че вече са отпуснати средства, направена е поръчка и в рамките на седмицата, болницата ще разполага и с транспортен респиратор. Той ще се използва при анестезията на деца, на които е необходимо да се направи костномозъчна биопсия. С нея ще борави специалист, който от тази седмица допълва екипа на СБАЛДОХЗ - София.
Кампанията "Приказка без край... Чудото си ти!" обаче не спира дотук. Целта на инициативата е да бъдат набрани средства за закупуване на диагностична апаратура в отделението за костномозъчни трансплантации (апарат за клетъчна фереза, флоуцитометър за клетъчна диференциация), както и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени заболявания, лабораторно оборудване (апаратура за дълбоко замразяване, центрофуга-замразител, съдове за транспорт на течен азот), запаметяващ 6-канален електрокардиограф, монитори, консумативи и медикаменти.
В СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания в София се лекуват над 80% от онкоболните деца в България. Екипът на болницата се стреми да осигурява на малките си пациенти лечение без компромиси, каквото биха получили в големите европейски клиники. С общи усилия, всяка година десетки храбри малки герои побеждават своята зла участ и получават нов шанс за живот, безгрижно детство и мечти.
Това, което всеки може да направи в подкрепа на децата в нужда, е да изпрати sms с текст DMS Magic на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-Tel) срещу 1.20 лв. с ДДС.
Банковата сметка на инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!", чрез която може да дарите средства в подкрепа на кампанията, е в UniCredit Bulbank.
IBAN: BG68 UNCR 7000 1519 8612 91
BIC: UNCRBGSF
Валута: BGN
Титуляр: СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания - София ЕООД
Договор за дарение по сметката на благотворителната кауза може да изтеглите от ТУК.
... защото приказката е без край, а чудото си ти!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Нин
Администратор
Мнения: 2758
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2012/01/16 13:26 Министерството на здравеопазването ще допълни стремежа и усилията на инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!", за съвременни условия, апаратура и по-голяма сигурност в лечението на децата с онкохематологични заболявания у нас.


колко жалко, че МЗ само "допълва" тези усилия и прехвърля основната отговорност за качественото лечение на деца на частните и корпоративни дарители

благодарим ви, дарители!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2012/01/19 17:14 Детската онкохематология получи ценно дарение
четвъртък, 19 януари 2012


"Посланикът" на дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!" журналистът Иван Гарелов, днес дари важна медицинска апаратура на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания в София.
Преди дни ,"Приказка без край...Чудото си ти!" и сайта "Спаси, дари на..." обявиха, че с част от събраните през 2011 средства от дарители и събития са закупили изключително необходимата за болницата мониторингова система за проследяване на състоянието на стволовите клетки, визуализацията и съхранението им.
Системата е незаменима в подготовката на извършваните у нас трансплантации. Тя значително повишава сигурността им, като непрестанно проследява и записва състоянието на клетките.
Управителят на Детската онкохематология в София проф. Драган Бобев представи днес пред гости и журналисти закупената апаратура и подчерта нейната важност в процеса на мониторинг.
Вяра и Светла от предаването Star Machine по TV7 бяха сред гостите на събитието. В страницата си във Facebook техният отбор "Петте димящи дула на Валери и Стоян" написаха: "Смятаме, че да си известен означава още да си отговорен и да използваш славата си, за да опитваш да променяш света. Затова ние подкрепяме каузата на Magic FM и заставаме зад това, по-малко деца да страдат."
Освен от дарения по сметката и чрез DMS номера на кампанията, "Приказка без край... Чудото си ти!" организира през 2011 в полза на СБАЛДОХЗ-София редица събития, сред които концерти на популярни български изпълнители от различни жанрове, театрални и циркови представления и благотворителен коледен базар.
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2012/02/25 19:08 Продуцентска компания Blue Box, която реализира играта "Следка или не" в ефира на Nova TV,предаването "На кафе" и Нова ТВ, застанаха зад инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!". Навръх най-женския ден в годината, 8-ми март, една от най-големите съвременни музикални звезди у нас - Миро, ще се присъедини към целта и усилията на кампанията, и ще играе благотворително в нейна полза.

8 март, 18.00 часа !!!
Да му пожелаем успех !
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
feichkata
Потребител
Мнения: 29
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Приказка без край...Чудото си ти! - 2012/03/09 17:29 9 март 2012 г.

Навръх най-женския ден в годината, 8-ми март, продуцентска къща "Blue Box", шоуто "Сделка или не" и Нова ТВ се присъединиха към дарителската инициатива "Приказка без край... Чудото си ти!".

Точно в 18 ч., пред водещия Румен Луканов своята благотворителна игра започна една от най-големите звезди на съвременната родна музика - Миро. В помощ на Детската онкохематология в София той се опита да отвори кутията, в която е скрита сумата от 100 000 лева.

По-рано същия ден певецът беше и специален гост в предаването "На кафе". Пред Гала той сподели, защо е решил да подкрепи инициативата "Приказка без край... Чудото си ти!", какви са нейните цели и как всеки може да стане част от тази благородна кампанията.

Миро се изправи срещу банкера с амбицията да спечели много.Водещият Румен Луканов и всички 22-ма играчи помагаха на Миро през цялото време. Певецът избра да играе до края с кутията номер 11. За първата кутия, която трябваше да елиминира, той позвъни на Дивна с молба за съвет. Тя предложи кутия 19. Точно нея Миро не трябваше да отваря, и все пак послуша Дивна, а така изгуби стоте хиляди. Това не го обезкуражи и той продължи играта с много хъс. Изненада банкера с познанията си за числата и силната интуиция, която му подсказа кога да спре и да приеме една разумна сделка за 3 500 лв. Оказа се, че това е верен ход, защото в неговата кутия 11 имаше само 20 лв.

„Това е една игра. Осъзнаваме, че не можем само за една вечер да съберем цялата сума от 600 000 евро, но ако всеки един от нас е съпричастен към здравето на децата ни и изпрати поне един есемес, тогава приказката ще има щастлив край. Защото чудото е във всеки един от нас“, призовават продуцентите на играта „Сделка или не“ от Blue Box Entertainment Румен Луканов и Атанас Маринов, които заедно с Нова ТВ подкрепят инициативата.

„Ние не помагаме само на болните, а преди всичко на здравите, за да останат здрави!“ – допълни един от най-популярните ни изпълнители.

Така Миро сътвори своето чудо и дари за кампанията "Приказка без край... Чудото си ти!" 3500 лв. А зрителите, които изпратиха sms-и с текст DMS Magic на единен дарителски номер 17 777, добавиха към сумата на Миро още 7 000 лв. Благодарим ви!

... защото приказката е без край, а чудото си ти!

https://www.facebook.com/photo.php? v=3439004175032&set=vb.148985968478470&type=2&theater
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.