Skip to content
Намирате се в: Начало Форум
Адин
Администратор
Мнения: 1146
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Измама? - 2007/10/19 13:59 Пускам тази тема във връзка с едно писмо, което получихме.Zdraveite .Kazvam se Rumqna Savova ot gr.Sofiq.maika sam na bolno detence.Sinut mi Jan Savov
e na
1g6 mesechna vuzrast i strada ot defekt v beta okislenieto na dulgoverijnite hidroksi mastni
kiselini.Tova e rqdka bolest za muni4ki deca,no za sajalenie tq ubiva moeto detence s vseki
izminal den.Za le4enieto na Jan sa nujni posotqnni i specializirani detski griji v
specializiranite kliniki suobrazeni s negovoto zabolqvane.Za tezi posotqnni griji sa
neobhodimi
dosta sredstva , koito nasheto semeistvo nemoje da osiguri.Omolqvame vi da slojite baner vuv
vashiqt sait ,za da moje horata da vidqt negovata web stranica i da pomognat -ako imat
jelanie.Moi poznati me naso4iha s molba kum vashiqt sait,i i iskrenno se nadqvam da
otkliknete na
molbata mi...
s uvajenie : Rumqna Savova
http://www.jansavov.hit.bg

Лично аз писах веднага за подробности по случая. Разбрахме се да контактуваме на Скайп за по-удобно. Разговарях (всъщност само си писахме) с човек, който ми се представи като брат на малкия Жан. Поех ангажимент да им направя нов, по-добър сайт, за което ми трябваха и повече подробности. Помолих да сканират наново всички документи и епикризи които имат, защото тези на сайта почти не се разчитаха. В няколкото разговора, които проведохме ми се изясни следното:
1. човека с който контактувах и който ми се предствави като негов брат изобщо не му е брат, но не получих задоволителен отговор с кого говоря и каква е връзката му с детето.
2. дарителските банкови сметки ( ако изобщо са дарителски) не са на името на детето, а на майката (ако това наистина е майката на детето, с различни фамилии са и на сайта им нямаще документ доказващ това, на мен също не ми беше показан).
3. след като настоях да получа точни отговори с кого разговарям и да ми изпратят всички документи по случая сайта им беше свален и паролата за акаунта в хит.бг ( бяха ми я дали за да им оправя сайта) беше сменена.
На мен всичко това ми изглежда като една адски грозна измама. И съм потресена от това как може да се спекулира с такова нещо.

Мнението е редактирано от: adin, на: 2007/10/19 14:02
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Емил Хурмузов
Администратор
Мнения: 233
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/10/19 14:25 Не би трябвало да ги оставим така.
Може би първо трябва да предупредим хостинга, а после - по-крути мерки!

Мнението е редактирано от: realsoft, на: 2007/10/19 14:26
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Мариана Тодорова
Потребител
Мнения: 318
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/10/19 16:47 Този сайт не се отваря!? Трябва много да се внимава,има хора които злоупотребяват с хорската мъка. Аз също веднъж попаднах на нещо такова,трябва да се сигнализира при такива случаи до полицията! На злото, отговори с добро!
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Пламен Петров
Потребител
Мнения: 2269
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/10/19 16:57 Ето защо сме толкова прецизни в проверката на новите случаи. Веднъж едни родители се обидиха, че ги смятаме за измамници - надявам се сега да стане по-ясно, че не го правим от параноя, а от грижа за децата, които вече са на сайта. Не можем да допуснем да компрометираме целия сайт с такива непроверени случаи... „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш.“ www.koleda365.org
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Панайот Кювлиев
Потребител
Мнения: 45
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/10/19 19:30 Проверката е задължителна. Много хора (включително и аз) се доверяват на случаите точно защото екипът ви не е допуснал измамници. Надявам се да не се случва защото това ще навреди много на целия замисъл.

И нещо почти по темата.
Попаднах на сайт който си е чиста проба измама (не става дума за заболяване). Идеята е че карат хората да се регистрират чрез СМС за "безплатен научен проект". Всичко звучи много добре на пръв поглед, но ако се замислиш има нещо доста гнило. Писах на КЗП но отговор няма. Явно не ги интересува. Ако някой има идея как да се прекрати тази наглост, или кой да се сезира да пише.
Сайта няма да го пиша тук защото и лошата реклама е реклама, но ако някой се интересува или има идея да пише на лични.
www.koleda365.org
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Пламен Петров
Потребител
Мнения: 2269
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/10/19 19:35 Можеш да провериш данните за собственика на сайта тук: http://www.internic.net/whois.html

Ако там пише и кой е хостинг провайдера - пиши им на тях! Обикновено взимат мерки щом сайта е измама...

П.П. Прати ми го на лични - от чисто любопитство!
„За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш.“ www.koleda365.org
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Иван
Потребител
Мнения: 277
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/11/08 11:08 Има ли някакво развитие по този случай?
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Пламен Петров
Потребител
Мнения: 2269
graphgraph
 
Вижте профила на потребителя
Отг: Измама? - 2007/11/08 11:31 Не сме и търсили повече информация по този случай. Времето ни е ангажирано с децата от сайта, а за другото - всеки си има съвест. А и Оня Горе също гледа... „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш.“ www.koleda365.org
 
Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.

Кой е тук?

We have 16 guests and 2 members online

Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0878 58 84 48

0899 31 23 40

0896 76 39 08

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org
 
KOLEDA365.ORG| SUPERHOSTING.BG |ФОРУМИ BG-MAMA| MORETO.NET | БЛОГЪТ НА БОГО ШОПОВ