Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини яицазимитпо лъгуг
яицазимитпо лъгуг Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
24 септември 2007

 яицазимитпо лъгуг
яицазимитпо лъгуг
Сигурно на много хора вече им е писнало от странното (на пръв поглед) словосъчетание "яицазимитпо лъгуг ". За тези, които още не знаят що за животно е това - просто прочетете "яицазимитпо лъгуг" наобратно - "Гугъл Оптимизация". Става въпрос за сътезание по SEO (Search Engine Optimtzation) - на прост език това ще рече как да се оптимизира даден уебсайт така, че да се показва на по-предни поцзиции в Интернет-търсачките (разбирай - Google) при търсене по определени ключови думи. Повече за самото състезание можете да прочетете тук , но в тази статия ще стане дума не за яицазимитпо лъгуг, нито пък за SEO, а за съвсем друго нещо...

Ако вече се питате какво общо има яицазимитпо лъгуг с нашия сайт - не сте единствените. Броени дни след обявяване на състезанието, в блога на Богомил Шопов (в българските ИТ-среди това е едно доста известно - и доста уважавано - име, но ако се чудите кой по дяволите е Богомил Шопов, най-добре прочетете неговата версия по въпроса) беше публикувано едно съобщение , което разбуни доста духове и спорове за морал и други чувствителни тематики. Накратко, Бого (така го знаят повечето хора) обяви, че ако спечели яицазимитпо лъгуг конкурса - ще дари наградния фонд от 1000 лева за каузата на нашия сайт. (Както знаете, ние не приемаме никакви директни дарения и нямаме никакви собствени сметки - така че единствения начин това да стане е парите да се преведат по сметката на едно или повече деца от сайта, но това вече е съвсем друга тема).

Появиха се и други мнения в подкрепа на идеята на Богомил Шопов и се разгоряха доста полемики и горещи дискусии. Много хора са ЗА тази благородна идея, но има и такива, които смятат, че по този начин ще се опорочи идеята на яицазимитпо лъгуг състезанието като SEO-конкурс, а не благотворителна инициатива. Дори членовете на екипа на този сайт не сме на едно мнение по въпроса и затова няма да взимаме официална позиция по темата, но ще си позволя да изкажа моето лично мнение (разбира се, всеки от вас има същото право и може да го стори като коментар към тази статия).

Лично аз предпочитам да оставим яицазимитпо лъгуг на SEO-специалистите - за да няма и най-малкото съмнение за спекулации. Всеки, който иска да подпомогне каузата ни - може да го направи по някои от "по-стандартните" начини. Всички те са описани тук - директно дарение по сметка на някое от децата, поставяне на банер, включване в някоя от текущите задачи и т.н. В бизнеса казват, че и лошата реклама е добра реклама, но това тук не е бизнес и от доста време усилията ни са да запазим реномето на сайта неопетнено - въпреки традиционните мнителност и съмнения на българина като цяло. Така поне мисля аз...

От друга страна, като човек съм изключително трогнат от жеста на Бого (познавам го косвено от доста време и го уважавах и преди, но сега - още повече) и като автор на този сайт искам да му благодаря от сърце. (При първа възможност - и да го черпя поне една бира!)

В крайна сметка - всеки от вас може сам да реши дали да подкрепи участието на Богомил Шопов като сложи линк на сайта си или по какъвто и да е друг начин. (Знам, че звучи малко йезуитски, но наитина не бих искал да натрапвам собственото си мнение или да взимам еднолично решение като формален автор и собственик на сайта).

И още нещо - като уебмастър много ми се ще Бого все пак да спечели! Cool

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.