Skip to content
Намирате се в: Начало Новини За Цвети Състоянието на Цвети е стабилно
Състоянието на Цвети е стабилно Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
22 февруари 2007

От блога на Цвети:

Състоянието на Цвети е стабилно. В момента са включени много системи за наблюдение, контрол на състоянието и подпомагане на дишането. Вливат и се антибиотици, обезболяващи и сънотворни лекарства – Dormicum и Morphine.

Операцията е преминала гладко, без усложнения и не са засегнати кръвоносни съдове и нерви. Проф. Флис ни увери, че тумора е отстранен напълно, като изрази съвсем леки съмнения за зоната в близост до Arteria Carotis. Работата в тази област е изключително трудна и крие сериозни рискове. Химиотерапиата и лъчетерапията ще унищожат напълно евентуално останалите туморни клетки.


Значително по-малка част от тумора е била намерена и отстранена при отварянето на основата на черепа, като мозъкът не е засегнат. Ще разберем повече за тази част от операцията директно от Д-р Маргалит.

Единият крак на Цвети е бинтован и вероятно е взета тъкан за запълване на мястото където е бил тумора. Допълнително ще разговаряме и с пластичния и очния хирург.

В моментите когато се пробужда, тя движи краката, ръцете, главата и очите си. Опитва се да посочва някои предмети, но не може да говори заради трахиостомата.
Обсъди във форума. (0 мнения) 
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.