Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Божидара Павлова Ново развитие по случая на Божидара
Ново развитие по случая на Божидара Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
14 ноември 2007

Приключила кампания!

Миналата седмица, докато течеше подготовката по заминаването на Божидара и баща й за Хановер, получихме отговор от още една клиника - Klinikum der Universität München – Großhadern. Трансплантационната клиника в Мюнхен е една от двете, посочени в Протокол за лечение в чужбина, издаден от комисия от МБАЛ „Александровска”.

Специалистите в Мюнхен са готови да приемат Божидара и баща й за лечение. Изпратиха
ни брошура с подробна информация за пациенти с бъбречни заболявания и техните роднини, с описание на процедурите за всеки ден от престоя в болницата.
Имунологичната подготовка, наложителна поради несъвместимостта на кръвните групи и последващата трансплантация, ще струват по предварителни изчисления 105 000 евро. Представяме ви официалната оферта на Университетска клиника - Мюнхен.

Родителите на Божидара веднага предадоха офертата на Център „Фонд за лечение на деца”. Молбата им за финансиране от Фонда е подадена на 13 септември 2007 год., но бяха предупредени, че документите на детето няма да бъдат разгледани от Обществения съвет, докато не осигурят сами оферта за лечение.
Д-р Добрев, директор на Фонда, приел офертата, но поискал да бъде издаден нов протокол за лечение в чужбина, в който да бъде посочено, че се налага процедура по трансплантиране при несъвместими кръвни групи.
Комисията от МБАЛ „Александровска” реагира веднага и издаде новия протокол: страница 1 и страница 2.
Благодарим на проф. Панчев, проф. Куманов и доц. Симеонов за загрижеността и отговорното отношение!
Днес, 14.11.2007 год., родителите на Божидара внесоха протокола в Център "Фонд за лечение на деца".
С това, документацията й вече е напълно комплектована и трябва да бъде представена за разглеждане от Обществения съвет на 21 ноември.
Ще ви информираме своевременно за решението на ОС.

п.п. Средствата, нужни за трансплантацията са одобрени от Обществения съвет и до седмица трябва да бъдат подписани и отпуснати от министър Гайдарски.

Обсъди във форума. (0 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.