Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Александра Георгиева Александра
Александра Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
08 декември 2007
Приключила кампания!
Знаем, че във вашите сърца има място за всички деца. Показали сте го много пъти.
Знаем, че вярвате в чудесата и ги случваме заедно.
Ще ви разкажем за още едно детенце, което вече зае място в нашите сърца и за което в особено голяма степен може да се каже, че чудеса се случват, дори когато всичко изглежда безнадеждно.

Шестгодишната Александра от Велико Търново

Миналата година по това време Александра се разболява тежко. Лекарите подозират най-лошото – левкемия. Изпратена е за консултация в СБАЛДОХЗ София, където, след изследвания й е поставена диагноза "Ювенилна миеломоноцитарна левкемия" – изключително рядко заболяване (под 1% от всички заболели), с неблагоприятна прогноза.
Александра е подложена веднага на химиотерапия. В края на месец юли 2007 год. обаче, състоянието й рязко се влошава. Вътрешните органи започват да се увеличават. Лекарите предупреждават, че ще се наложи отстраняване на далака, поради силно увеличените му размери.

Обезпокоени от критичното състояние на дъщеря си, родителите започват спешно да търсят контакти с водещи европейски специалисти. Майката на Александра е лекар и с помощта на колегите си успява да се свърже с детските онкохематолози в Обществена болница „Сен Луи” в Париж. Те веднага откликват и изпращат покана за преглед и консултация.
Родителите заминават на свои разноски за Франция и на 10.09.2007 г. Александра е приета по спешност. След серия нови изследвания, френските лекари съобщават на родителите, че според тях, проведеното до момента лечение не е било правилно и е довело до силно увеличаване на размера на вътрешните органи - далак, черен дроб и бъбреци.
Поставят и нова диагноза - "Остра лимфобластна левкемия от поколение Т", която, за облекчение, е добре позната и лечима.
Детето ще трябва да бъде лекувано около 2 години и половина - 6-8 месеца интензивно в болницата, а следващите 24 месеца чрез отделни етапи химиотерапия-почивка, които ще се определят според състоянието на момиченцето.

Добрите новини не свършват дотук. Френската държава ще поеме лечението на Александра изцяло! Изключителен жест на хуманност и отзивчивост от страна на френските специалисти!

В момента Александра се чувства много по-добре и продължава да бъде интензивно лекувана в "Сен Луи".
След коригиране на терапията, здравословното й състояние е значително подобрено. Досега са й проведени успешно 3 химиотерапии и предстои четвърта. Вътрешните й органи почти напълно са възвърнали първоначалните си размери и вече функционират нормално!

Единствената тревога на родителите на Александра остава проблемът с престоя в Париж, който, всички знаем, е от най-скъпите в Европа. В началото Александра и майка й са делили един апартамент с още няколко семейства, но след като детето се разболяло сериозно от вирусна инфекция, френските лекари поставили категорично изискване да се преместят в отделно жилище, съобразено със специалните потребности на малката.
Месечната издръжка на Александра и майка й е 1800 евро. В тази сума влиза и ежедневната такса от 16 евро, която е нещо подобно на нашата потребителска такса за преглед и е задължителна за всички пациенти, но включва и посещения на медицинска сестра всеки ден в дома на детето.

Приблизителната обща сума за целия престой на Александра в Париж до оздравяването й е 54 000 евро.


Историята на малката Александра може да се нарече и история на щастливата грешка. От почти напълно обречено, заболяването й изведнъж се оказва сравнително лесно лечимо. В нейния случай дори не се налага костно-мозъчна трансплантация.
Получава и прекрасен подарък от френската държава – безплатно лечение, което иначе би коствало на семейството й огромна, непосилна сума.

Приятели, да продължим поредицата от чудеса за Александра! След всичко, което е преживяла и с което се е преборила досега, тя го заслужава!Дарителска банкова сметка на Александра Димитрова Георгиева:
Postbank /Пощенска банка/ - гр. Велико Търново

BG38BPBI79315025878401 в лева
BG82BPBI79315125878401 в щатски долари
BG20BPBI79315425878401 в евро


Телефон за връзка с бащата на Александра - Димитър Димитров: 0887 244 594


Обсъди във форума. (2 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.