Skip to content
Намирате се в: Начало Отворено писмо до Българския Бизнес
Костно-мозъчна трансплантация Печат Е-мейл
Автор д-р Георги Михайлов, д-р Боряна Аврамова, Ивайла Георгиева   
26 февруари 2007
Съдържание на статията
Костно-мозъчна трансплантация
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10
Страница 11
Страница 12
Страница 13
Страница 14
Страница 15
Страница 16
Страница 17
Страница 18


ХРОНИЧНА GvHD:

Веднага след острата фаза или по-късно, GvHD може да премине в хронична. Както при острата, така и при хроничната GvHD, могат да се наблюдават различни нарушения. Може да протече само с леки промени по лигавицата на устната кухина или с тежки лезии по кожа, лигавици, очи,, бял дроб и черен дроб.

Дали ще се развие и колко тежка ще бъде хроничната GvHD, не може да се предвиди; установено е, че колкото е по-продължителна и по-тежко изразена острата фаза на GvHD, толкова е по-висок риска от развитие на хронична. Хроничната GvHD се лекува с различни медикаменти, които имат много странични действия (хипертония, остеопороза, увреждане на бъбречната функция), и преди всичко промени в имунната система, което повишава за дълго време риска от инфекции при пациента и следователно нарушава обичайната му физическа активност.


 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.