Skip to content
Намирате се в: Начало Отворено писмо до Българския Бизнес
Костно-мозъчна трансплантация Печат Е-мейл
Автор д-р Георги Михайлов, д-р Боряна Аврамова, Ивайла Георгиева   
26 февруари 2007
Съдържание на статията
Костно-мозъчна трансплантация
Страница 2
Страница 3
Страница 4
Страница 5
Страница 6
Страница 7
Страница 8
Страница 9
Страница 10
Страница 11
Страница 12
Страница 13
Страница 14
Страница 15
Страница 16
Страница 17
Страница 18


 

Уважаеми родители,

Обмяната на информация между младия човек, родителите и медицинския екип винаги оказва успокоително въздействие. Въпреки несигурността и емоционалната болка всички се чувстват по-комфортно, когато разговарят за заболяването и бъдещето.


КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПЕРИОДА СЛЕД ТОВА ИЛИ ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА

Колкото и труден да е периодът на престой в сектора за костно-мозъчна трансплантация, особено важно е след приключването на процедурата качеството на живот на пациентите като съвкупност от физични, психични и социални фактори да бъде съхранено. Едно от предизвикателствата към семейството е поддържането на нормален живот. Важно при последващото наблюдение са поддържащите контакти с екипа, както и волята на самия пациент дори, когато трансплантацията е приключила успешно, Животът на пациентите и другите членове на семейството е повлиян от терапията и нейните странични ефекти.


 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.