Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Мартин Захариев Втора кампания за Мартин
Втора кампания за Мартин Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
15 март 2008
Приключила кампания!
В средата на декември, за рекордните 10 дни бяха събрани средствата, необходими за животоспасяваща операция на Мартин.
Благодарение на отзивчивостта на стотици дарители, малкият ни герой замина за Хановер, в една от най-добрите неврохирургични клиники, където беше подложен на сложна 14-часова мозъчна операция. Интервенцията беше изключително успешна! Проф. Краус се гордее с постижението си - почти пълното премахване на тумора в мозъчния ствол.


За съжаление, хистологията показа, че туморът не е доброкачествен. Настоящата диагноза на Марти е анапластичен пилоцитен астроцитом III степен.
Това налага лъчетерапия в най-кратки срокове. Проф. Краус е категоричен, че лечението трябва да се проведе под негово наблюдение в Медицинско училище Хановер.
По предварителни прогнози, лъчетерапията ще продължи 6 седмици и ще струва около 15 000 евро. От болницата са подчертали пред родителите, че е от огромна важност лечението да започне най-късно до 3-4 седмици. В момента подговят офертата, която ще бъде изпратена в близките дни.


Мартинчо изтърпя досега много. Повечето от вас знаят от неговия форум тук, през какви трудности и усложнения минаха той и родителите му в последните месеци.
Но Марти е боец, като всички деца на „Спаси, дари на...”
След успешната операция на проф. Краус, вече не съществуват неврологични пречки за доброто му възстановяване. Марти ходи редовно на рехабилитация, която ще му помогне да проходи отново. Говорът му се подобрява с всеки изминал ден. Пакостите също

Горещо се надяваме, че предстоящото лъчелечение ще е последното изпитание за смелото ни момченце и туморът ще бъде окончателно унищожен.

Необходимо е само още едно усилие от негова и наша страна, за да грейне отново усмивката на Марти!

Допълнение:
На 28.03.2008 год. родителите на Мартин получиха от администрацията на Медицинско училище Хановер фактури за разходите, свързани с операцията и следоперативния болничен престой - стр. 1, стр. 2, стр. 3 и стр. 4. Подробният разчет показва, че предварително планираната и авансово преведена сума в размер на 15 550 евро е надхвърлена с 25 000 евро. Изискването на МУ Хановер е тези средства да бъдат издължени преди детето да постъпи за лъчетерапия.

Общата сума, от която се нуждае Мартин нараства на 70 000 лв.


Дарителска сметка на Мартин Емилов Захариев:
Експресбанк
SWIFT BIC: TTBBBG22
BGN BG34TTBB94005523385608
EUR BG50TTBB94005523385611


Обсъди във форума. (0 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.