Skip to content
Намирате се в: Начало Новини за сайта Благородно име, благородна кауза
Благородно име, благородна кауза Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
28 февруари 2007

Joomla! logo
Joomla! e безплатна система за управление на съдържанието (Content Management System или просто CMS) с отворен код. И настоящата и предишната версия на www.save-darina.org са изградени именно с помощта на този невероятен софтуер, спечелил множество награди и признание от милионите потребители на софтуер с отворен код. Ако го чувате за първи път, името може да ви се стори малко странно, екзотично, но ето какво казва Wikipedia за неговия произход:

Името е фонетичен спелинг на африканската дума jumla, която на езика Суахили означава "всички заедно" или "като едно цяло".

Какво по-удачно съвпадение с целите и методите на този сайт?! Сякаш някои неща просто не са случайни, а са предопределени да се наместят като отделни парчета в една обща и много по-голяма мозайка...

Като автор на сайта бих искал да призная, че нещата едва ли щяха да бъдат толкова ефективни ако не беше Joomla! CMS. И този сайт със сигурност нямаше да е това, което е днес, без помощта на всички момичета и момчета от българската Джумла-общност ! Хиляди посещения на нашия сайт идват от техните сайтове - чрез банерите, които те поставиха, а много от самите банери дори бяха и изработени от самите тях.

На всички членове на Джумла! България искам да изкажа своето огромно БЛАГОДАРЯ!

И не на последно място - искрена признателност и персонално към Иво Апостолов ! Без неговата безценна помощ, съвети и напътствия просто нямаше да се справя толкова безпроблемно и навреме. За пореден път Джумла доказа своето благородство не само с името си, но и с хората, които стоят зад този прекрасен проект - а Иво наистина е един от тях.

Ползвайте Джумла, работете със софтуер с отворен код! Животът е различен когато имаме достойна алтернатива!

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.