Skip to content
Намирате се в: Начало Новини За Дарина От майката на Дари
От майката на Дари Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
01 март 2007

Здравейте скъпи приятели !!!

За днес лекуващите лекари на Даринка бяха запланували да й бъде поставен централен източник в главната вена (бровяк), който ще бъде използван за вливане на всички медикаменти , упойки и вземане на кръвни изследвания . Тъй  като тази манипулация се извършва в операционна под упойка лекарите решиха успоредно с това да направят миелограма и лумбална пункция за да спестят излишния стрес на Дари.

Но всичко се провали . Вчера към обяд Даринка вдигна висока температура и тъй като нямаше видими признаци на някакъв възпалителен процес направиха й изследвания кръв, урина и рентгенова снимка . За съжаление боцкането пак не й се размина . Наложи се преждевременно да бъде направена лумбална пункция за да се установи евентуално да не би левкемията отново да е причина за високата температура. Чакаме резултатите със страх защото това би означавало най-малко още химиотерапии. Поставиха й абокат и в 14.00 ч. екип от лекари и анестезиолози извършиха манипулацията в нашата стая тъй, като тя е оборудвана с всичко необходимо и има специален въздушен поток, който дезинфекцира и филтрира въздуха . 

Цялата процедура продължи около 50 минути. На нас ни се сториха часове. Вярно, че се е случвало вече много пъти, но на човек понякога му свършва търпението, особено когато става дума за живота на детето му. Когато ни поканиха да  се върнем обратно в стаята Даринка  още спеше от упойката. След около десетина минути започна да излиза от упойката и мама веднага си изпати, беше много агресивно настроена към мен, изобщо не можеше да ме понася. Отново за всичко, което й е причинено беше виновна мама.

Включиха система на Даринка за да се прочисти организма й от упойките и защото все още имаше висока температура , която продължава и до днес. Тъй като снощи докато си играеше на лаптопа, Дари си извади сама абоката от ръката,  днес се наложи отново да й поставят друг,  но този път тя изпадна в ужасна истерия и вените й колабираха. След третия опит лекарката се отказа  да поставя абоката, само взе необходимите кръвни изследвания за хемоколтура. До неделя (когато тук е първият работен ден ) ще чакаме резултатите и ще се надяваме те да са добри.

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.