Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Добри Николов Кампанията за Добри за момента приключва
Кампанията за Добри за момента приключва Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
26 април 2009
Добчо, който е дете на „Спаси, дари на...” от самото начало на работата ни тук, вече близо година е в ремисия. Тежката му диагноза „Остра нелимфобластна миеломоноцитна левкемия М 4” засега е овладяна. Добри ходи на училище, излиза с приятели и постепенно се връща към обичайния живот.
При такъв развой лекарите се въздържат от незабавна костно-мозъчна трансплантация, поради сложността и рисковаността на операцията. От няколко години, в цял свят, в случаите на пълна ремисия е възприета линия на наблюдение, изчакване и готовност за бърза трансплантация, ако се регистрира повишаване на бластите.

На този етап никой трансплантолог у нас и в Европа не се ангажира нито с оптимистична, нито с песимистична прогноза – левкемията е непредвидим враг.
Това беше причината дълго време да не смеем да се зарадваме и да продължаваме кампанията.
И все още не сме спокойни, но сега, след като в дарителската сметка на Добри вече са набрани 2/3 от необходимите 180 000 евро (оферта на клиниката в Идар-Оберщайн), имаме известна увереност, че при нежелан развой, оставащите около 120 000 лв. не са непосилни за набиране в спешен порядък.
Затова за момента приключваме кампанията за Добри, като оставаме в готовност да я подновим веднага, ако се налага.

Освен с клиниката в Идар-Оберщайн, поддържаме контакт и с проф. Бадер от Франкфурт. Той също е готов незабавно да приеме детето в случай на рецидив. Така че, подготвени сме, но едновременно с това се надяваме горещо, че оттук нататък Добчо ще е здрав!

Благодарим ви, скъпи приятели! Дадохте на Добри и родителите му това, което е в нашите човешки възможности - финансова сигурност в битката им с една от най-коварните болести.

Поклон!

Обсъди във форума. (1 мнения)
 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.