Skip to content
Намирате се в: Начало Новини За Дарина Майката на Дари разказва
Майката на Дари разказва Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
04 март 2007

Дари в болницата
Дари в болницата
 ЗДРАВЕЙТЕ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ !

Днес беше тежък ден за нас. Сутринта на визитацията ни уведомиха, че през деня ще поставят централен източник (бровяк) на Даринка. Заради упойката се наложи отново да й бъде поставен абокат. Когато разбра какво я очаква , Даринка изпадна отново в ужасна истерия. Риташе и се мяташе, четирима човека трудно я удържахме. Отново веничките й не издържаха и след втория неуспешен опит да й постави абокат, сестрата се извини и каза, че съжалява, но не може повече да тормози Даринка и за това се отказва. След това ни заведоха до операционната заедно с детското легълце както си беше накичено с балони. Там в предварителен разговор между нас и единият хирург, който щеше да оперира Дари, ни беще обяснено, че в хода на операцията може да се появи силно кървене (както и стана за нещастие), а след това е възможно да се възпалят оперираните места. Подписахме се, че сме съгласни и поемаме риска, а междувременно дадоха на Дари успокоително през устата.

Дари в болницата
Тъй, като до операционната допускат само единия родител - тати остана да чака в коридора. Докато чакахме екипа да се събере, телцето на Даринка омекна в ръцете ми. Успокоителното премрежи погледа й. Поставих я на операционната маса и анестезиолога й сложи маската с упойката, през това време аз й обещавах, че после ще й купя най-големия шоколад. След това ме помолиха да напусна залата.

Операцията продължи 1 ч ас и 20 минути. Време, повече от достатъчно човек да преживее всичките си страхове. Докато чакахме със свити сърца, случайно срещнахме една българска лекарка, която познаваме отскоро . Тя е анестезиолог и отиде да провери как върви операцията на Дари. Слава Богу, че беше тя! Друго си е да чуеш българска реч!

Дари в болницата
И не само това! Милена изведе Дари в реанимация и се грижи за нея до изписването,  макар, че работното й време отдавна беше изтекло. Докато чакахме Дари да излезе от упойка при нас дойде хирурга и ни се извини за това, че се е наложило да направят по-голям разрез на вратлето, тъй като в началото на операцията е направила кръвоизлив и е загубила много кръв.

Излизането от упойка беше трудно. Много я болеше за това й поставиха морфин.

Обсъди във форума. (9 мнения) 

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.