Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Спешна нужда от кръводаряване!
Спешна нужда от кръводаряване! Печат Е-мейл
Автор Любомира Димова   
02 август 2009
Скъпи приятели,

Андрей Русев на 19 години от Варна боледува от нелимфобластна левкемия. Момчето вече 2 години се бори с болестта. На 15 май проф. Бобев извършва успешна костно-мозъчна трансплантация на Андрей в СБАЛДОХЗ - гр.София. Преди две седмици, след поредния контролен преглед, се оказва че кръвните показатели не са в норма и се налага Андрей да остане в болницата за стабилизиране. Няколко дни след постъпването започва кървене на лигавицата. Лекарите прилагат необходимото лечение,  приложена е „Бяла диета”, но се налага кръвопреливане в продължение на няколко дни.
Майката на Андрей се е обадила на близки познати в София, но за съжаление нуждата от кръв е доста по-голяма.
Призоваваме софиянци, които могат да откликнат в този момент да помогнат на Андрей да продължи успешната си битка с левкемията!
Всеки, който има възможност да дари кръв за Андрей, да го направи в НЦ трансфузионна хематология.
Адрес: София ул.Братя Миладинови" 112 /до II РУ на МВР/
тел.: 02/9210470, 971-48-98
Във ВМА също има такъв център, там също може да се дари кръв.

Непременно трябва да кажете за кого се дарява кръв – Андрей Христов Русев, от Онкохематологичното отделение в СБАЛДОХЗ – София, лекуващ лекар- д-р Тодоров.

Обсъди във форума. (36 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.