Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги Борисов Нова кампания за Гошко Борисов
Нова кампания за Гошко Борисов Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
16 февруари 2011
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Преди 3 години, след драматична и тежка, но за сметка на това изключително удовлетворителна кампания, Гошко беше опериран в Бостън по специалната нова процедура СТЕП - операция с многократно по-висока успеваемост и по-щадяща от класическата трансплантация на тънки черва.

Операцията беше напълно успешна. Оттогава Гошко се храни като всички други деца, ходи на училище, играе навън. Разликата с живота му отпреди операцията, когато беше прикован към системите по 24 часа и не му се разрешаваше никаква храна през устата, е наистина удивителна!

На практика Гошко в момента е здраво дете, с тази разлика, че за да не изостава в развитието от връстниците си, се налага ежедневно да приема специализираните по състав и енергийност сокове Fresubin Protein Energy Drink (поне една бутилка от 200 мл. на ден) , мляко Fresubin Original (5 бутилки от 200 мл. дневно) и безлактозно мляко ALL 110.

Освен това трябва в продължение на години да приема витамини В6, В12, Алфа D3, Supravit, Cernevit, ACE+Zn+Se, Калмацин, както и лекарства, предпазващи храносмилателната система от инфекции (Имодиум, Ранитидин и други).

Всички тези храни, добавки и медикаменти поотделно са на поносими цени, но заедно и непрекъснато биха били проблем за повечето семейни бюджети. Представяме ви калкулация на месечния разход: 653.58 лв.


Оказва се, че нито една институция в България не се ангажира с финансиране на продължителното поддържащо лечение в такива случаи. Въпреки становищата на лекуващите лекари, че детето следва да приема тези лекарства и храни дългогодишно, и въпреки огромните средства, вложени от държавата за първоначалното лечение, нито НЗОК, нито републиканският бюджет, нито Фондът за лечение на деца имат механизми, чрез които да финансират поддържащата терапия.

Досега родителите на Гошко купуваха храните и лекарствата с неизразходваните и върнати от детската болница в Бостън по дарителската сметка средства, но те вече привършиха.

За да продължава да расте здрав, Георги отново има нужда от нашата помощ. Обявяваме кампания за набиране на 10 000 лв. – сумата, необходима за храни и медикаменти за следващите 15 месеца.

Дарителска банкова сметка:
Георги Стефанов Борисов

ПРОКРЕДИТ БАНК(БЪЛГАРИЯ) АД
SWIFT BIC: PRCBBGSF

BG61PRCB92301020099311 - лева
BG05PRCB92301420099316 - евро
BG94PRCB92301120099315 - USD

Телефон за връзка с майката на Георги: 0899 61 10 51 - Христина Борисова

Обсъди във форума. (0 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.