Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Веселина Печат Е-мейл
Автор Екип на сайта   
13 май 2011
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ
Веселина Мурадова е на 7 години, от София.
Когато Веси е на годинка и половина, родителите й установяват, че има проблем със слуха. След множество консултации и изследвания й е поставена диагноза „Двустранна невросензорна глухота”. Скоро след това, през април 2006 год., детето е оперирано за поставяне на кохлеарна имплантна система на едното ушенце.
В началото на Веси й е доста трудно – не иска да носи апаратчето, плаче и го хвърля, но постепенно, с много търпение и любов, свиква. Сега вече то е връзката й със света и не може без него.
От самото начало с детето неспирно работят аудиолози, сурдопедагози, логопеди и ресурсни учители. Постоянно се правят нови настройки на системата.
 
И Веси се развива, но не с очакваните темпове.
Затова, през 2008 год., родителите й я завеждат на консултация в Германия. Там специалистите отново настройват апаратчето и едновременно с това препоръчват да се направи имплантация и на другото ухо, но по онова време родителите на Веси все още се надяват, че ще успеят да й спестят втора операция и с ежедневна усилена работа тя ще навакса изоставането.
Днес обаче, 3 години по-късно, категоричното становище на специалистите е, че се налага двустранна кохлеарна имплантация.


Тази есен Веселинка би трябвало да тръгне на училище. Но първият учебен ден се отлага и това още повече увеличава тревогата на родителите й: „По препоръка на учители и специалисти, се налага да я отложим с 1 година. С учебния материал се справя горе-долу добре и в норма, но поради липсата на натрупана слухова информация, има беден речник, трудно говори, почти неразбираемо, в шумна среда се справя трудно, когато не може да изрази нещо с думи, го изиграва.
Затова се налага спешно да оперираме и другото ухо. Така ще сме направили всичко, което е необходимо, за да бъде Веси пълноценен човек.

Както ви разказахме в кампанията за Мая, НЗОК заплаща кохлеарната имплантна система, но със стария речеви процесор, а вече от доста време има нов, с много по-добри характеристики: „За да бъде наистина направено всичко, най-доброто за Веси е да се имплантира с новия имплант и да получи новия процесор. Имайки предвид, че от фирмата производител „Кохлеар„ официално съобщиха, че един от старите процесори излиза от употреба, нуждата да се оперира с новия процесор става още по голяма.

Операцията се планира за 19 или 26 май 2011 год. – специалистите все още не са взели окончателно решение на коя от двете дати ще бъде.
Няколко седмици по-късно второто апаратче трябва да бъде включено и да започнат настройките.

Обявяваме кампания за набиране на 9 100 лв. (оферта) за речеви процесор на Веселина!
Сигурни сме, че с новото апаратче догодина тя не само ще е напълно готова за училище, но и ще бъде най-отличната първокласничка


Дарителска банкова сметка:
Общинска банка АД
Веселина Бахтияр Мурадова

IBAN BG37SOMB91301051472901
BIC: SOMBBGSF

Телефон за контакт с майката на Веси: 0888 268 123 - Мирослава Бельова

Обсъди във форума. (10 мнения)

 
< Предишна

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.