Skip to content
Намирате се в: Начало Новини За Дарина Къде живееш, Дари?
Къде живееш, Дари? Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
03 април 2007

Дари в болницата
Дари в болницата
- КЪДЕ ЖИВЕЕШ, ДАРИ?
- В БОЛНИЦАТА .


Днес очквахме главна визитация, но тя не се осъществи, тъй като  всички почиват заради Пасха. В България не успяхме да намерим време да се запознаем с тукашните обичаи и сега имаме някои затруднения, като например набавянето на храна. За съжаление, не можем да се похвалим с добри новини. Вече спряхме да броим дните след трансплантацията, тъй като в момента състоянието на Даринка е   все още критично. Вече около месец се бори с високата температура. Освен проблемите със стомахчето, гърлото и белите дробове преди седмица изследванията показаха и наличие на вирусно възпаление, което е предизвикано от липсата на имунна система в Даринка. Можем да ви зарадваме поне с това, че кръвните й показатели се покачват, но това, за съжаление,  все още не означава, че трансплантацията е успяла.

Днес лекарите изразиха мнение, че реакцията на организма й в момента е необичайна за след трансплантация, тъй като до този момент антибиотиците не успяват да повлияят на температурата и за това решиха да спрат  временно медикаментите, които също може да се окажат вероятна причина за състоянието й. С храненето проблемът е голям. По цял ден й се молим за една хапка, но с добро не се получава. В момента храненето при Даринка вече е въпрос на оцеляване, а устата й и с крик не може да бъде отворена, за това се налага насила да я тъпчем. И макар че се опитваме да я храним по три пъти на ден, телцето й отново много отслабна. Така или иначе борбата продължава...

Благодарим от сърце за всички молитви и топли думи! Благодарим ви за подкрепата!       

Липсвате ни страшно много! Липсва ни България!

 

Дора и Росен

Обсъди във форума. (4 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.