Skip to content
Намирате се в: Начало Новини За Дарина ЕДНА ЧУДЕСНА НОВИНА!
ЕДНА ЧУДЕСНА НОВИНА! Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
15 април 2007

Дари в Израел
манДаринката пак се усмихва!
ИМАМЕ 100% СПОЛУЧЛИВ ДОНОР

Здравейте, всички приятели на сайта и на Дари! Според резултатите от последните изследвания на периферната (венозна) кръв трансплантацията е успешна! В момента организмът на Даринка е приел донора, но след около месец и половина предстои изследване на костния й мозък чрез пункция или миелограма (все още не знаем), което ще установи окончателно състоянието й.

 

Сега се намираме в хотела към болницата, където лечението й продължава. Тъй като тя все още приема антибиотици в дните когато не сме в дневния стационар, ние сами й включваме системите. Сестрите ни снабдиха с всички необходими медикаменти и консумативи. Стараем се да изпълняваме стриктно цялата процедура,тъй като входа на централния източник е открит и не защитен от евентуални замърсявания е необходимо процедурите да се извършват в максимално хигиенична среда. Тези манипулации са малко стряскащи за непрофесионалисти, но се свиква бързо.

Редовно ще посещаваме дневния стационар където ще се правят необходимите изследвания, прегледи при специалисти и кръвопреливане ако се наложи. В момента кръвните й показатели бавно, но сигурно се покачват -  дано така да продължава! Трябва да се спазват ред изисквания докато организмът й привикне към условията извън болницата. Много е важно движението и винаги, когато времето го позволява я извеждаме на разходка. Краченцата я болят от стероидите, които е приемала и много не й допадат разходките, но се справя. Не трябва да бъде излагана на слънце защото в момента и то е опасно за организма й.

Необходимо е също да я пазим от контакти с други хора особено с деца известно време докато укрепне имунната й система. Към храната също има изисквания -  тя винаги да бъде прясно приготвена и да не е съхранявана в хладилник. Много е важно да се храни редовно, което за Дари все още е равносилно на изтезание. За нас също. Все още дори и това, че приема много калорична храна, не се отразило положително на теглото й. Много е слабичка, но за сметка на това е голям инат.

Дано това да й помогне в борбата за оцеляване. Ще стискаме зъби до предстоящото изследване. Дано резултата да бъде добър и то да е последното изпитание за Дари!

Моля, приемете хилядите ни благодарности за подкрепата и нашите поздрав !!!

Целуваме ви !                                                                                                  

ДАРИНА,  ДОРА  И  РОСЕН

Новите снимки на Дари можете да видите тук

Обсъди във форума. (10 мнения) 

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.