Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Други новини Ден на детето - против ДДС-то
Ден на детето - против ДДС-то Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
15 април 2007

Народното събрание
Прави ли съединението силата?!
Казват, че нямало срамна професия. Не съвсем. Само за няколко години, шепа хора, които иначе би трябвало да са призвани да представляват народа си и неговите интереси, успяха да превърнат понятието "депутат" в най-срамната и мразена от същия този народ професия. (Една моя приятелка ги нарича - не без основание - с друга дума: дупетати).

Същите тези "народни избранници" не се посвениха неотдавна да отменят данъка добавена стойност от адвокатските услуги - защото повечето от тях и прибилжените им са именно от това съсловие. И едновременно с това оставиха позорното ДДС върху дарителството - с мотиви, от които би трябвало да се срамуват и правнуците им.

Преди няколко месеца с този сайт стартирахме една кампания, която имаше за цел да събере огромна и непосилна сума - за да излекуваме едно 3-годишно дете от коварна и смъртоносна болест. В "белите" държави такава кампания е немислима - не за друго, а защото в тези страни държавата се грижи първо за децата си и чак след това за депутатите си. Огромна част от събраните средства дойдоха от дарения чрез SMS-и - от хора, отделили от залъка си за Дарина, дарили не само пари, но и надежда на нея и семейството й. Държавата-мащеха си прибра прилежно 20% от тези доброволни дарения на десетки хиляди нейни граждани - така е по закон.

Казват, че законите трябва да се уважават - иначе има наказания. Аз казвам, че освен писани има и неписани закони. И че наказанието за тяхното погазване не е никак по-малко!

Господа депутати, очевидно вие няма да се самосезирате, няма да извадите собственото си гарваново око, но това не значи, че ние ще продължим да хрупаме тревица с овчо примирение. Тая няма да я бъде!След около месец и половина е 1-ви юни - Денят на Детето. Ако вие имате деца и ако са ви останали поне капчица съвест и човешко чувство, намерете време между тежките коктейли и другите ви отговорни занимания да промените закона и да поправите несправедливостта.

Ако ли не - ние ще намерим време да ви кажем очи в очи какво мислим за вас и за начина, по който представлявате нашите интереси и интересите на нашите деца! Можете да сте сигурни в това.

От днес този сайт има още една важна мисия - да събуди у българина позаспалото чувство за гражданско самосъзнание и самоуважение. Да поискаме това, което ни се полага от "слугите на народа". Засега - с добро. Освен ако не се окаже, че това не е достатъчно...

Скъпи приятели - вие, които ни подкрепихте досега в усилията ни да помогнем реално на Дарина и на другите деца, до чиято съдба се докоснахме - помогнете ни още веднъж, защото каузата ни е справедлива и благородна! Нека всеки от вас намери начини да покаже и изрази протеста си срещу позорния данък ДДС върху даренията.

Очаквайте много скоро конкретните мерки и стъпки за гражданския ни протест, а дотогава може да изразите вашето мнение, становище и идеи по въпроса в нашия форум!

Обсъди във форума. (5 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.