Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Гьоркем Сали Печат Е-мейл
08 март 2013
Още едно момченце трябва да бъде прието за очна операция в Грайфсвалд през април, няколко дни след Константин.
Нашият Гьоркем. Неговата дата за прием е на 24.04.2013 год.

Лечението на Гьоркем продължава вече пета година. Вероятно ще приключи скоро, ако всичко върви гладко, както досега. Поне такива са надеждите на проф. Клеменс. През месец май миналата година, когато беше направена операция на лявото око, професорът е казал на родителите, че планира още една интервенция – витректомия на дясно око, след което ще се виждат само за контролни прегледи.

Гьоркем израстна тук, с нас, от двегодишно бебе до ученик С ваша помощ премина през няколко операции на двете очи. Сега е в подготвителна група в училище, много обича да спортува и успява да се движи и ориентира без помощни средства.

Преди 4 години писахме, че няма да сме спокойни, докато не е направено всичко във възможностите на медицината едно малко слънчице да види слънцето. Днес сме доста по-спокойни. Защото сме уверени, че с общи усилия нашата слънчева кауза ще бъде изпълнена докрай.

Обявяваме кампания за набиране на 7 860 лв. (6360 лв. оферта и 1500 лв. за път) за лечение на Гьоркем в Грайфсвалд, Германия!


Дарителска банкова сметка:
ОББ АД, клон Шумен

Гьоркем Гюнал Сали
BG38UBBS80021430205210 - в евро
BG90UBBS80021079463720 - в лева
BIC: UBBSBGSF

Телефон за контакт със Сибел Хюсеин - майка: 0894632257

Обсъди във форума. (1 мнения)

 
Кампанията за Константин приключи успешно! Печат Е-мейл
20 февруари 2013
Малкият палавник със закачливата усмивка се опита да постави нов рекорд по бързо събиране на необходимата за лечението му сума Smile
Благодарение на вас, неизменно отзивчивите към нуждаещите се от помощ деца, само за 10 дни средствата за очна операция на Константин в Грайфсвалд бяха осигурени.

Благодарим ви, приятели!

Междувременно, майката на Коцето подаде ново заявление във фонда за лечение на деца и преди няколко дни получи писмо, с което фондът насочва детето за преглед в Александровска болница.
Прегледът ще се извърши на 25 февруари. Няколко дни след това ще знаем дали има промяна в становището на експерта по детска офталмология и дали от тук нататък Константин ще може да разчита на финансовата подкрепа на фонда за следващите етапи на лечението си в Германия. Знаете, че при ретинопатия прегледите и операциите продължават няколко години, обикновено през 3-6 месеца. Бихме били доста по-спокойни, ако занапред те се осъществяват чрез фонда.

Успех, Коце! Ще чакаме добрите новини през април.
 
 
Константин Печат Е-мейл
10 февруари 2013
Константин Николов е на 1 годинка и 3 месеца, от гр. Бяла.
Когато се ражда, майка му веднага забелязва, че лявото оченце е по-притворено от дясното. Лекарят в родилния дом й обяснява, че това се дължи на оток от раждането, безобидно е и ще се оправи.
Но не се оправя. С времето разликата между двете очи става все по-видима.
 
След 3 месеца лекарите потвърждават, че наистина се касае за микрофталмия (по-малка очна ябълка) на лявото око и насочват бебето към Александровска болница в София (епикриза):
Там ни пое д-р Галина Димитрова, тя прегледа детето и назначи дата за прием за преглед под упойка. След прегледа д-р Димитрова ми съобщи, че в България не може да се проведе лечение на детето заради спецификата на окото, което е недоразвито още в ембрионален стадий и ме посъветва да търсим вариант в чужбина.

Родителите започват да търсят информация и подходящи клиники в чужбина и скоро, с помощта на друга майка, достигат до проф. Клеменс от университетската клиника в Грайфсвалд, който изпраща покана с дата за преглед и операция, както и оферта.
На 20 април 2012 год. родителите на Константин подават документи за финансиране във фонда за лечение на деца, но получават отказ. Причината: според експерта по детска офталмология „след оперативна намеса не се очаква желания резултат”.
Продължава...
 
Чудесни новини за Тимшел Печат Е-мейл
17 януари 2013
Щастливи сме да споделим с вас писмото на родителите на прекрасната ни Тимшел:
"Здравейте,
Радваме се, че към днешна дата можем да ви разкажем повече за напредъка на Тимшел след операциите във Виена. Когато писахме последния път, целите крачета на Тимшел бяха в гипс, а пред нас имаше много въпроси и неизвестни.

В края на октомври пътувахме за Виена, където докторите направиха контролен преглед, извадиха пироните и смениха гипса с по-малък, до под коляното. Така Тимшел изкара още три седмици.
В средата на ноември, точно два месеца след операцията, махнахме и малкия гипс.

След толкова дълго обездвижване ходилата й бяха отекли, крачетата й бяха отслабнали много и тя не можеше да се задържи изправена дори и с проходилката.
 
Заради увреждането си (спина бифида), мускулатурата на Тимшел е по-слаба и постигнатото през първите три години беше плод на много рехабилитация, време и усилия. Затова, след като махнахме гипса, ни беше изключително трудно да гледаме как всичко започва отначало – влачене, пълзене, опити за изправяне по мебелите, падане и ставане.
Но това не трая дълго. Мускулатурата й бързо възвърна предишните си сили и вече можехме да видим реалните последствия след операциите. Стойката й беше станала много по-изправена и при ходене не замяташе крачетата встрани. Такива бяха и реалните очаквания. С времето обаче забелязахме, че нашето малко момиче „прави“ много повече неща от преди - успява да се задържи изправена без опора и вече прави няколко крачки съвсем сама на коленца. Предполагаме, че за много хора това не е кой знае какво, но за Тимшел е страхотно постижение!

С други думи операциите на Тимшел се оказаха успешни на 110%, тъй като те не само ще я предпазят от бъдещи ортопедични усложнения, а вече дават реално подобрение на физическото й състояние.
Тя е отново на детска градина.

Пожелаваме на всички съпричастни към каузите на „Спаси, дари на...“ успешна Нова година. Нека децата на България растат здрави, обичани и безгрижни!
Сем. Костадинови"
 
 
Кампанията за Ани приключи успешно! Печат Е-мейл
07 януари 2013
Дядо Коледа, макар и по нов стил, не забрави малката Ани
Започваме новата година с прекрасната новина, че средствата, необходими за речеви процесор на Ани Методиева, са събрани.

Приятели, благодарим ви за безценния подарък, който направихте на момиченцето! Майка й е толкова развълнувана, че едва намира думи да изрази радостта и признателността си за огромната подкрепа, която дъщеря й получи.

Специални благодарности на всички деца от 34 ОУ и 2 ОУ, които се включиха в кампанията и организираха благотворителни събития в подкрепа на Ани. Бъдете все така съпричастни и чудесни, момичета и момчета!

Предстои Ани да бъде оперирана в края на януари. Лекарите вече са й обяснили, че се налага. И въпреки че е притеснена, Ани разбира, че е важно да чува и с другото ухо, защото, както сама казва, „с едното не е достатъчно”.

Успех, мило дете!
 
Благотворителна акция: Помощни средства от Австрия Печат Е-мейл
12 декември 2012
Сдружение "Спина бифида и хидроцефалия България" и австрийската фирма Бщендиг организират благотворителна акция, в която безвъзмездно ще бъдат раздадени на български деца помощни средства – вертикализиращи шини, шини за ходене (с терапевтична цел), обувки и др.
 
Помощните средства са употребявани, но в отлично състояние.

Списък на помощните средства и снимки може да се изтегли от сайта на СБХБ (най-долу).

Тъй като дарените помощни средства са изработени по индивидуална поръчка за трети лица и няма как напълно да покриват нуждите или размерите на следващи ползватели, фирма Бщендиг, сдружение СБХБ и експертите съветват желаещите първо да се консултират с компетентно медицинско лице - ортопед, педиатър, наблюдаващ лекар.
 
В случай, че след препоръките решите, че някое от помощните средства ще е от полза за вас/вашето дете, свържете се със СБХБ.
 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.