Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Ани Печат Е-мейл
05 декември 2012

ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ

Ани Методиева е на 9 год. от София.
Когато е на около 2 годинки, става ясно, че момиченцето има проблем със слуха. Следват консултации и изследвания в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”, които потвърждават диагнозата - сурдитас (глухонемота).
Първоначално лекарите правят опит да коригират слуха със слухови апаратчета на двете уши, но с тях не е постигнат никакъв ефект, защото това са помощни устройства, работещи на принципа на усилване на звука, а при хора с дълбока слухова загуба обработването на звукова информация е възпрепятствано, тъй като са увредени нишковидните клетки, превръщащи звуковите вибрации в нервни импулси.

Затова, година и половина по-късно, Ани е оперирана и й е поставен кохлеарен имплант. Започват настройки на речевия процесор (външната част на импланта) и интензивна слухово-речева рехабилитация. С детето работят сурдопедагози и аудиолози, а когато започва да произнася отделни думи, се включва и логопед.
Въпреки усилията на специалистите, родителите и на самата Ани, рехабилитацията не дава очакваните резултати. Детето се затруднява в разбирането на прости изречения, не успява да съгласува и членува правилно думите, трудно запаметява.
По тези причини постъпването на Ани в първи клас е отложено с една година. Сега вече е ученичка, но продължава да среща сериозни проблеми в общуването.
Отчитайки тези факти, специалистите от ВМА тази година стигат до заключението, че се налага поставянето на кохлеарен имплант и на дясното ухо. Съветът е този път устройството да е с речеви процесор от ново поколение, а не със заплащания от НЗОК. Причини: с по-съвременния процесор пациентите показват категорично по-високи резултати, по-добро разбиране на говор в тиха и шумна среда, както и по-добра локализация на източниците на звук, което води до по-сигурна пространствена ориентация.

НЗОК заплаща кохлеарните импланти, но със стари, вече излизащи от употреба процесори. За да получи детето им новия процесор, и съответно да развие максимално говора си, родителите трябва да доплатят 9 100 лв. – сума, която им е невъзможно да осигурят без помощта ви:
В днешно време на никого не му стигат парите, но когато се съберем много хора, се успява. Моля ви, много ви моля, помогнете ни!

Нека направим коледен подарък на една малка принцеса.

Обявяваме кампания за набиране на 9 100 лв. за речеви процесор за Ани Методиева!

Дарителска сметка:

Ани Ванева Методиева
Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG07FINV91501315720319
BIC: FINVBGSF

Телефон за връзка с майката на Ани: 0885 26 73 09 - Ваня Димитрова

 Обсъди във форума. (0 мнения)

 
Проблемът с финансирането на медицински изделия Печат Е-мейл
02 декември 2012
Преди година и половина изготвихме и внесохме в Министерство на здравеопазването няколко предложения за оптимизиране на разходите на Фонда за лечение на деца. Повод ни даде лимитът, но още преди въвеждането му бяхме стигнали до заключение, че е възможно фондът да работи по-ефективно, ако се изпълнят тези няколко логични мерки.

По първото и второто от предложенията ни ръководството на ЦФЛД започна да работи почти веднага и резултатите са впечатляващи.
 
След като бяха сключени споразумения с големи медицински центрове в Германия, Франция, Белгия и други страни от ЕС, цените на медицинските услуги паднаха 2, 3, в някои клиники дори 10 пъти. Спестените по този начин средства за 10-те месеца на тази година са над 4 милиона лева.
Винаги сме знаели, че само смяна на базовите правила за дейността и организацията на работа няма да е достатъчно условие, за да заработи фондът наистина ефективно. ЦФЛД трябва да има и активно и способно ръководство, както и да бъде подкрепяно от МЗ. След няколко сътресения и промени вече можем да кажем, че това е факт и резултатите го доказват.

По третото ни предложение (преминаване на заплащането на скъпоструващи медицински изделия, необходими при операции на деца с ортопедични и неврологични заболявания, от ЦФЛД към НЗОК) става все по-наложително да има бързо развитие, защото ситуацията започва да ни тревожи сериозно. Молбите за финансиране на импланти нараснаха драстично през 2012 година и в момента формират близо 30% от разходите на фонда (при 10% за 2011 година). За онагледяване на проблема: през септември 2011 год. за закупуване на медицински изделия са одобрени 11 деца, а през септември 2012 – 53 деца.
 
Продължава...
 
Donna - аз помагам на дете в нужда Печат Е-мейл
26 ноември 2012
Радостни сме да споделим с вас, че от началото на годината УниКредит Булбанк е партньор на инициативата ни. Най-голямата българска банка предложи да подпомага кампаниите на „Спаси, дари на...”, като отделя за лечение на децата процент от платените лихви/такси на новата си продуктова линия за жени Donna.
Още през февруари с 2897 лв., набрани от линия Donna, и 490 лв. лични дарения на служители на банката (общо 3387.51 лв.), беше подпомогнато спешното лечение на Мерве Джебир.

На 19 и 20 ноември 2012 год. се състоя официалното откриване на първия банков филиал за жени в София. В стилно обзаведения офис на ул. Алабин № 58, в който не само жените ще се чувстват уютно, но и децата им ще могат да се забавляват в хубав детски кът, г-н Паскуале Джaмбои, директор „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк и г-н Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, връчиха на екипа ни чек за 18 000 лв., предназначени за лечение на деца от сайта ни. Средствата ще бъдат администрирани от партньорите ни Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Пожелаваме успех на продуктите Donna – линията за жени с кауза.
Благодарим на ръководството и служителите на УниКредит Булбанк за партньорството и подкрепата, за доверието и съпричастността към болните деца!

Благодарим за дарената надежда!
 
 
Помощ за пеперудените деца Печат Е-мейл
17 октомври 2012
Приятели, присъединяваме се към кампанията на ДЕБРА България и Български хелзинкски комитет в подкрепа на хората, страдащи от булозна епидермолиза - генетично заболяване, все още нелечимо, при което по кожата и лигавиците на тялото се образуват мехури от всяко леко докосване или триене, а впоследствие се превръщат в болезнени, отворени рани.
Страданията на пациентите с това заболяване са наистина жестоки, особено на децата, които много по-често се нараняват.
 
Тъй като кожата е нежна и уязвима като прашеца по крилата на пеперудите, тези деца са наречени "пеперудени деца".

Още когато страдахме заедно с Криско и смелите му майка и татко, се питахме кога държавата ще направи необходимото, за да облекчи болката на тези невинни душици, като им осигури най-необходимото - специални незалепващи превръзки и антибиотични кремове.
Но дори и тогава, при всичкия ни скептицизъм, не сме предполагали, че 5 (пет!) години по-късно проблемът ще бъде все така актуален.

Крайно време е това да спре! Подпишете петицията, изпратете картичка. Споделете. Пеперудените деца ще ви се отблагодарят с усмивка на облекчение.
 
 
Кампанията за Даниел приключва успешно! Печат Е-мейл
17 октомври 2012
Скъпи приятели, с голяма радост и благодарност ви съобщаваме, че средствата, необходими за гръбначна операция на Даниел Петров в Турция, са събрани!

Към 16 октомври в дарителската сметка на детето има 103590.62 лв. и 795 евро.

Родителите му вече направиха постъпки в Anadolu Medical Center за насрочване на дата за прием.
Очакваме съвсем скоро Дани да замине, защото изкривяването трябва спешно да бъде спряно.

Росица и Георги - майката и таткото на винаги готовото ни да грейне в усмивка момченце - са дълбоко признателни: „До дни, благодарение на всички вас, ще заминем за Турция, за да се направи операцията на Дани. Поклон на всички, които ни помогнаха финансово и ни подкрепиха морално. Без вас нямаше да се справим. Благодарим ви отново.

Междувременно, докато течеше кампанията за лечението му, Дани стана първокласник. Много е старателен, както във всичко друго, което му харесва, като например да меси питки и банички

Благодарим ви!
Ще продължим да ви информираме за състоянието и лечението на Дани.
 
 
Тимшел се върна от Виена Печат Е-мейл
21 септември 2012

Малката ни красавица беше оперирана на 11 септември в Ортопедична болница Шпайзинг Виена. Операцията е преминала без усложнения и Тимшел вече си е вкъщи.
Ето и разказа на родителите й: 

"Здравейте, Приятели!
Обещахме да Ви държим в течение на това какво се случва с нашата Тимшел и ето ни с актуална информация.

Преди дeвет дни се завърнахме от Виена, където бяха направени едновременно двете ортопедични операции, за които беше обявена кампанията, както и още нещо в допълнение.

Тъй като от последния ортопедичен преглед измина почти година, ден преди операцията лекарите направиха нов. Оказа се, че заедно с лявото краче е необходимо да бъде направена аналогична операция и на дясното. Така сега нашата голяма-малка Тимшел е с две гипсирани крачета от пръстите почти до таза и ще остане така през следващите шест седмици. Има си обаче нова временна придобивка – инвалидна количка с размери точно като за нея и вече можете да я забележите как отлично се справя с маневрите из Морската градина.

След шест седмици ни очаква нов кратък престой във Виена, за да извадим поставените в крачетата пирони и да заменим гипса с такъв до под коляното, с който тя трябва да може да ходи, а и ще и тежи само за две седмици.

Два дни преди да ни приемат в болницата Тимшел стана на 4 години. Може би заради това тя прие всичко, което й се случва, като истинско мъжко момиче, много по-зряло и спокойно от самите нас. Надяваме се възстановяването да е бързо, скоро да я видим как крачи уверено и стабилно и всички спомени за болници и операции да останат зад гърба ни.

Още един път благодарим на всички Хора! С вашата помощ и подкрепа нашето чудо скоро ще се сбъдне.
Поздрави и бъдете здрави!
Тимшел, Славея и Мартин Костадинови"

Обсъди във форума. (0 мнения)

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.