Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Добри Николов Да повярваш в Доброто
Да повярваш в Доброто Печат Е-мейл
Автор Емил Хурмузов   
30 юни 2007

Добри с Григор и Диана
На 27 юни, в залата на регионална библиотека "П.К. Яворов" Бургас, беше открита благотворителна фотоизложба в помощ на Добри.
Изложбата беше естетско удоволствие! Перфектно организирана до най-малките подробности. Като се започне от стилните покани, мине се през безупречно рамкираните авторски фотографии и се стигне до изстуденото бяло вино, сервирано от униформена сервитьорка.
Организацията и реализацията на събитието са изцяло дело на нашите приятели Григор, Диана и Силвия, които бяха вложили наистина всичко от себе си.
Гриша, Диана, Силвия, прекрасни сте! Дай Боже всички млади хора в тази страна да са като вас! Тогава... ех, тогава ще бъдем напълно спокойни за бъдещето.

ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЕЛИЯ ТЕКСТ - НАТИСНЕТЕ БУТОНА ВДЯСНО!

Всички изложени снимки имат редица награди от фотографски конкурси. Свои творби предоставиха безвъзмездно Константин Николов, Стефан Куцаров, Григор Атанасов, Николай Казаков, Евгения Максимова, Александър Перухов, Валери Христов, Величко Естов, Десислава Генкова, Цвета Андонова, Вероника Петрова, Иван Андонов, Николай Атанасов, Цветомир Трънков и Васил Миладинов.

Присъстваше елитът на Бургас. Григор и Диана бяха връчили лично покана на всеки от гостите.
Въпреки внимателната организация, в началото се получи кратка суматоха, защото журналистът, който беше обещал да води наддаването, трябваше спешно да отиде да отразява новината за голям пожар в кв. "Меден рудник". Но и тази промяна в сценария не успя да помрачи събитието - г-н Живко Панайотов не само проведе търга с увереност и вещина, но и го зареди с прекрасно настроение.

Търгът беше открит от зам. кмета на Бургас - г-н Атанас Бошев.

Наддаването беше съвсем сериозно и средната цена на фотография се ориентира около и над 200 лв. още в началото, като за доста от снимките надхвърляше значително тази цифра.
Първата битка се заформи за снимката на Николай Казаков с двойната дъга. Беше продадена за 460 лв.
След нея започна ожесточено наддаване за черно-бяла фотография на морски пристан и лодка с бургаски номер на Константин Николов. Тя достигна 340 лв. и стана собственост на офиса на Райфайзен банк. "Ееее, няма как да се борим с банка!" - рекоха другите участници философски
Следваше я отново черно-бяла снимка с автор Стефан Куцаров, на ул. "Богориди" в Бургас, с "Грамофона" на преден план. Без съмнение много ценна за бургазлии - цената й достигна 300 лв.

До сълзи трогателен беше собственикът на Медицински център "Св. София" - Семир АбуМелих, който явно от самото начало си беше харесал черно-бяла фотография на витите стълби към горното ниво на кея на Бургас на автора Стефан Куцаров. Той директно назова цена от 300 лв., спечели снимката, откачи я без бавене от стената, изпрати някого до МЦ "Св. София" да събере подписите на всички лекари, сестри и администрация, след което я подари на Добчо. Междувременно не спря да го прегръща и да му обяснява какво смело и добро дете е и как ще оздравее.
Доби си гушна картината и повече не се раздели с нея.
Семир достави на нашето тихо момченце огромна радост с оригиналния си и топъл жест. Признателни сме Ви, г-н АбуМелих!

Певицата Тони Димитрова наддава щедро за две фотографии - конски копита, снимани в галоп и водно конче, кацнало на върха на папрат. Дъщеричката й също беше там - ще я видите на снимките - чаровното засмяно сладурче с розовата шапка

Фотографът на БТА - г-н Тодор Ставрев импулсивно включи в средата на търга своя впечатляваща фотография върху платно - вода със слънчеви отблясъци, която незабавно беше продадена за 100 евро.
С това търгът приключи и г-н Стоян Атанасов съобщи, че общата сума, набрана от благотворителната фотоизложба е 10 300 лв., които ще бъдат преведени в дарителската сметка на Доби.

26+1 творби вече имат нови собственици.
Останалите 6 фотографии
ще бъдат продадени на търг в сайта Фото Форум - http://photo-forum.net/index.php? APP_ACTION=USER_IMAGES&USER_ID=59148 Всеки може да участва в наддаването, стига да се регистрира в сайта.
Интернет-търгът ще приключи на 3 юли.

В касичката, поставена във фоайето на изложбената зала, току до дребните солени и сладки хапки, банкнотите се увеличаваха през цялото време. Накрая сумата в касичката беше преброена - 5219 лв., и връчена на майката и бащата на Доби.

Изложбата е отворена за разглеждане до днес - 30 юни.

Благодарим горещо на авторите, организаторите и участниците! Беше наистина красиво преживяване и сме щастливи, че ни се случи!

За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!

http://flickr.com/photos/hurmuzov/sets/ 72157600538395525/
Отчетът на Григор, както и всички фотографии, можете да разгледате тук - http://photo-forum.net/forum/read.php? f=1&i=630162&t=630162&phorum_uriauth=

Обсъди във форума. (22 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.