Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Симона Стойнова Операцията на Симона започна...
Операцията на Симона започна... Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
01 октомври 2007

Приключила кампания!

но въпросът с финансирането на оперативното и следоперативното й лечение от Център „Фонд за лечение на деца” все още не е решен!
Детето вече е в Германия, благодарение на родителите на Даринка, които осигуриха финансирането на операцията, както и на стотиците дарители, откликнали незабавно на спешния ни зов за помощ.

На 21 септември ви информирахме, че до 29 септември парите ще бъдат преведени по банковата сметка на Университетска клиника - Мюнстер.
За съжаление, това се оказа поредната невярна информация, подадена от ръководството на ЦФЛД. Бащата на Симона е разговарял със секретарката на г-н Добрев, както и със самия него на 27 и 28 септември, за да научи, че от 20 септември по нейната молба няма движение. Не е свикван Обществен съвет, нито са предадени документите за подпис на министър Гайдарски.

Обяснението: Д-р Добрев не е сигурен какво точно включва сумата от 50 000 евро, отбелязана в последната оферта от Германия. Смята, че в нея може да е калкулирана и операцията и да трябва да се преведат само 35 000 евро. Докато този въпрос не му се изясни, няма да предприеме нищо.

Дядото на Симона, който живее в Германия е разговарял няколко пъти с администрацията на болницата във връзка с този проблем.
Отговорът: "Изпратили сме достатъчно оферти – до родителите, до Министерство на здравеопазването, до лекуващия лекар, в които надлежно е описано всичко и не намираме за необходими повече уточнения. Ако за всяко дете отделяхме толкова време за преписки, трябваше досега да сме затворили клиниката!”

Изследванията на Симона са приключили и резултатите са разчетени.
Операцията й започна днес – 01.10. и ще продължи 6 дни, през които ще бъде в пълна упойка.

Ако до 10 дни средствата за следоперативната терапия не са осигурени, детето ще бъде изписано от болницата и лечението му ще бъде прекратено.

Животът на едно дете продължава да е в опасност! Застрашен от служители на заплата, на които и държавата, и хилядите дарители са възложили най-отговорната възможна задача - да осигуряват адекватно и навременно лечение на тежкоболни деца.

Дали те биха седели със същото спокойствие и безучастност, ако на мястото на малката Симона беше техен близък?

Телефони на Център ФЛД: 02/952 69 43, 02/952 69 42 и 0889043734

Телефон за връзка с таткото на Мони: 0898550683 - Ивайло Стойнов. Моля, звънете му само при необходимост, а по въпроси, на които можем и ние да ви отговорим, използвайте горещите линии.

Към 19.10. в сметката на Симона в ЦКБ са постъпили 95 472.30 лева и 17 900 евро в сметката на клиниката. /Забележка: 15 000 евро от тях са за операцията на Симона, дарени от Дора и Росен/

Обсъди във форума. (22 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.