Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Симона Стойнова Новини за Симона
Новини за Симона Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
08 октомври 2007

Приключила кампания!

Операцията на Симона приключи в петък късно вечерта. Детенцето е в съзнание, но все още не може да говори, заради трахеотомията.
Днес ще й сложат "капаче" на отвора на гушката и вече ще може да говори.
Операцията е била тежка, с много кръвоизливи. Лекарите не могат да кажат нищо, докато не направят нова снимка, от която да стане ясно как се е повлиял туморът. Очаква се изследването да се проведе днес или утре.

По въпроса с финансирането на следоперативния период от страна на държавата няма никакво положително развитие.
В четвъртък - 04.10.2007 год. г-н Гиньо Ганев -
национален омбудсман на България, инициира среща между бащата на Симона и директора на Център "Фонд за лечение на деца", на която са присъствали и двама представители на омбудсмана. На тази среща са получили уверението на директора, че документите на детето ще бъдат придвижени.

Днес - 08.10., документите на Симона са върнати от канцеларията на министъра на здравеопазването за ново разглеждане от Комисия за лечение в чужбина към МЗ. Припомняме ви, че комисията вече два пъти заседава по нейния случай и решението беше да се насочи към Център "Фонд за лечение на деца" за финансиране. Въпреки това, Комисия за лечение в чужбина ще се събира /не е ясно кога/ трети път.

Родителите на Симона благодарят от цялото си сърце на всички за проявената съпричастност в този критичен за тях момент!
Уверени са, че много повече могат да разчитат на вас, отколкото на държавата. Докато институциите си прехвърлят отговорността от 15 юни до днес, дните на детето изтичат!

Следоперативното лечение на Симона ще започне със събраните досега дарителски средства и малката няма да бъде изписана от болницата.
През това време кампанията за набиране на средства продължава.

Ще успеем! Всички заедно ще успеем да дадем на Симона шанс за живот!

Към 11.10.2007 год. в сметката на Симона в ЦКБ има 81 041 лв. и 1 020 евро в сметката на клиника Мюнстер.

Трябват още 16 970 лв., за да се покрие и следоперативната терапия.

Обсъди във форума. (34 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.