Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Светлозар Чолаков Светльо е трансплантиран
Светльо е трансплантиран Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
15 август 2007
Тази сутрин на Светльо е извършена дълго чаканата костно-мозъчна трансплантация. Около 12 часа днес процедурата е приключила. В момента малкият герой се чувства добре. Вече е адекватен и засега се счита, че трансплантирането е проведено успешно. Следващият един месец ще е критичен за приемане на присадката.

Донорът е от Германия. Според немския закон, следващата 1 година нищо повече не може да се разгласява за него. След този срок, ако родителите пожелаят и ако донорът е съгласен, могат да се запознаят. Донорският материал е взет и обработен снощи.

Светльо е в пълна изолация и така ще бъде още доста време. Вили и Асен имат възможност да го виждат за кратко всеки ден през стъклена стена.

Преди малко Вили изпрати следния sms: "Много се затъжихме за всички вас. Поздрави на целия екип и на всички хора, благодарение на които сме тук и които ни помогнаха да се опитаме да дадем нов живот на Светльо. Убедена съм, че с още малко късмет ще успеем. Целувки на всички от Светльо. Нека Бог е с нас."

Днес е един от най-светлите християнски празници - Голяма Богородица. Нека Божията майка бди над Светльо и му даде сили да премине успешно през тежкото изпитание...

Обсъди във форума. (5 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.