Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Светлозар Чолаков Писмо от Министерството на здравеопазването
Писмо от Министерството на здравеопазването Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
31 март 2007

Представяме Ви отговор на Министерството на здравеопазването, по повод подадената от родителите на Светлозар Чолаков молба за получаване на разрешение за лечението му в чужбина.

Решението, което сем. Чолакови взеха - да се доверят на клиники, осъществили успешни лечения при заболяването, което има детето им и да самофинансират лечението му, не цели дискредитация на държавните органи и структури, не е своеволно, необмислено или непреценено, с оглед неговата финансова, морална и друга ефективност, а е съобразено с няколко много значими фактора:

1. Молбата от родителите до МЗ е подадена на 13.02.2007г., а през изминалите без отговор месец и половина, усложнената форма на заболяването, продължава със засилени темпове да застрашава живота на детето им.

2. Светльо не би могъл да оздравее само с химиотерапия, поради наличието на Р190 хромозомна форма, която след четвъртия курс високорисково лечение, все още не е повлияна чувствително. Пълното му излекуване е възможно, само и единствено, след извършване на костно-мозъчна трансплантация(КМТ)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.