Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Данко Атанасов Благороден жест от родителите на Данко
Благороден жест от родителите на Данко Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
31 август 2007

Както знаете, с помощта на родителите на Дари, средствата, необходими за лечението на Данко бяха окончателно събрани и кампанията за него беше прекратена. По тази причина, родителите на Данко взеха решение да предарят сумата, набрана чрез PayPal на друго болно дете. 528.76 евро ще бъдат преведени по сметката на Евка, която в момента има най-спешна необходимост от пари за престой в ортопедичната клиника в градчето Ашау, Германия – същата, в която се лекува успешно и Дани.
Благодарности на Милен и Мария за подкрепата! И, разбира се, целувки на Дани - за упоритостта и усърдието, с които спазва тежкия режим на рехабилитация. Татко му се похвали, че малкият мъж вече прави по 280 лицеви опори дневно Cool

Предоставяме ви и пълния отчет за престоя на Данко в Германия в началото на август, публикуван на http://www.help-dani.info/news.html:
"В периода от 1 до 8 август Дани бе на контролни прегледи и процедура по подмяна на шините в клиниката в Ашау, Германия.
За щастие прегледът на 1 август явно бе проведен съвсем навреме, тъй като шините, с които той бе до момента му бяха доста поомалели, расте нашето момче – да ни е живо и здраво! Но отеснелите шини образуваха зачервявания и ранички по кожата на Дани.
По време на прегледите лекарите установиха и нещо обезпокоително – при ходене Дани изпъва крачетата си и те отиват по назад, отколкото е нормално и това би могло да доведе до нежелани усложнения.
Но лекарите в Ашау доказаха, че са специалисти в областта си, че са хора, които влагат в работата си всичко, което знаят и могат, а не гледат просто да отбият номера със стандартната процедура. Показаха, че наистина са там, за да помогнат, за да дадат всичко от себе си и да намерят най-доброто решение на проблема.
В резултат на това към шините на Дани бяха прикачени и специални коригиращи подложки, нещо като доста по-дълга (около 7-8 см) допълнителна подметка, която ще спира измятането на крачетата назад.
Естествено нашето момче не беше очаровано от новите си „обувки”, още повече, че ходенето с тях е значително по-трудно и на моменти болезнено, но той е нашият герой и вече посвиква с тях.

Какво струваше всичко това:
Изработване на новите шини – 4220.88 евро
Зимни обувки – 214.96 евро
Пролетно-есенни обувки – 307.77 евро
Разходите по пътуването, престоя и самия преглед в клиниката са поети както винаги от родителите на Данко."

Обсъди във форума. (2 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.