Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Божидара Павлова Новини за Божидара
Новини за Божидара Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
30 октомври 2007

Приключила кампания!

Проучванията на родителите на Божидарка и на екипа ни, относно възможностите за бъбречна трансплантация в чужбина, все още продължават, но вече има насока.
В началото на септември клиниката в Санкт Петербург отказа лечение, защото не работят с деца и насочиха документите й към болница в Москва. Засега нямаме информация коя е болницата, нито отговор от там.
Божидарка е със спешна нужда от трансплантация и не е в състояние дълго да чака, затова се обърнахме с молба за съдействие и към трансплантационни центрове в Германия.

Най-голям интерес и загриженост проявиха лекарите проф. Ерих, д-р Реглер, д-р Папе и д-р Бекер от Университетска клиника Хановер.
Поради тъканната несъвместимост на Божидарка с родителите й, специалистите обсъдиха възможността за филтриране на антителата от бъбрека на баща й и последващо трансплантиране на „измития” бъбрек на детето. Тази процедура е сравнително нова и значително оскъпява трансплантацията, но е добра алтернатива за пациенти с несъвместим жив донор. Особено важна е тя за болни, които не са жители на Германия, както и за граждани на държави, нечленуващи в системата „Евротрансплант”, защото те са изключени от списъците на чакащи за трансплантация от трупен донор.

По предварителни изчисления разходите за лечението на Божидара в Хановер ще бъдат до 170 000 евро. Представяме ви писмото на д-р Камила Реглер до член на нашия екип.

Амбулаторното представяне на Божидара и баща й, което лекарите в Хановер поставят като задължително условие за издаване на официална оферта за лечение, ще струва 8 000 евро.
Педиатричното отделение ще може да ги приеме след 15 ноември. Очакваме тази седмица да ни потвърдят точната дата, на която трябва да се явят в клиниката.

Хубавото ни момиченце вече се подготвя за път. Когато се върне, горещо се надяваме, че ще носи добрата новина, че трансплантацията ще бъде направена в Хановер, както и официална оферта.

Обръщаме се с голяма молба към българите, живеещи в Хановер! Бащата на Божидарка не говори немски. За него и за детето ще бъде облекчение, ако има кой да им помогне при разговорите с лекарите в клиниката.

Обсъди във форума. (17 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.