Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Пламен Бонев Пламен
Пламен Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
05 декември 2007
Приключила кампания!
Пламен е на 2 годинки. Навърши ги съвсем скоро – на 25 ноември. За съжаление, радостта на майка му и баща му от това, че малкото им момченце расте, е примесена с голяма тревога.

Преди 2 години Пламен дошъл на света трудно: „Синът ни е роден в 1 и 30 часа след полунощ. След тежко раждане се роди задушен. Детски лекар нямаше, за да го реанимира, мозъкът остана без кислород и като последица дойдоха мозъчен оток и гърчове, които не спряха с дни.
Гледката е повече от страшна - виждаш рожбата, която си носил 9 месеца до сърцето си, да се тресе от силни гърчове и не ти остава нищо, освен да чакаш и да се молиш да стане чудо...”

Пламко оцелява (и това също е чудо), но с тежки неврологични увреждания.


Няма как да не забележим /вероятно и вие/ сходството в историите на Джулиана и Пламен. И двамата са родени преди 2 години в Стара Загора, с подобни здравословни проблеми.
Приликите не свършват дотам. Отново родителите са посъветвани да оставят детето си за отглеждане в ДМСГД - Стара Загора: стр. 1 и стр. 2.
Албена и Петър не се съгласяват. Пламен все пак е роден с късмет - дете е на смели, отговорни и всеотдайни родители.

В момента Пламен не може да стои дори седнал. Посещава почасово Дневен дом за деца с физически и умствени увреждания, където с него работи рехабилитатор. Това е единственото, което може да се направи за него в България. Друга помощ от държавата почти не получава. Дори упойката за изследването с ядрено-магнитен резонанс родителите са си платили сами.

Но те не са склонни да се примирят и да оставят Пламен в сегашното състояние. Искат да направят за детето си всичко, което съвременната медицина предлага.
Затова, както и родителите на Джули, се обръщат към клиника „Нейровита” в Москва. Специалистите одобряват детето за лечение чрез серия автоложни трансплантации на стволови клетки, извлечени от периферната кръв. (Двете писма и програмата за лечение можете да видите в секция "Документи")

Надеждата на Албена и Петър е събудена отново. Те вярват, че новите клетъчни технологии могат да помогнат на Пламко да проходи, да се засмее, да каже „мамо”... Вярват, че третият рожден ден на детенцето им може да бъде много по-щастлив. С малко късмет и помощ от нас.

Първата трансплантация, заедно с изследванията, извличането, обработката и съхраняването на стволовите клетки ще струва
21 700 евро.

Следващите манипулации трябва да се извършват на всеки 2-3 месеца, в период от поне 2 години, за да се постигне максимален ефект.

Отново се обръщаме с молба към всички вас да помогнем на още едно дете, което е имало нещастието да се роди в държава, чиито доверени служители съветват гражданите да изоставят най-скъпото си.
Нека докажем за пореден път, че имаме бъдеще като нация, която въпреки трудностите, не се предава, бори се за живота на децата си и не ги изоставя!

Да дадем втори шанс на Пламен да се роди и да прегърне грижовните си родители с усмивка и най-безценната дума на света - "Мамо!"От тук можете да изтеглите банери за Пламко.

Дарителска сметка на Пламен Петров Бонев:

Банка ДСК, клон Стара Загора
BIC код на банката: STSABGSF

в лева: IBAN BG06STSA93000014784043

в евро: IBAN BG81STSA93000014784051


Обсъди във форума. (2 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.