Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Габриела Александрова Габриела
Габриела Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
15 декември 2007
Приключила кампания!
Габриела Александрова е най-малкото от нашите дечица. Тя е още почти бебе - на една годинка, но с много сериозно заболяване – „Двустранен нефробластом V клиничен стадий”.
През месец август тази година лекарите откриват тумори и на двата бъбрека на детето. Започва химиотерапия.

Днес Габи вече е преминала пълния курс цитостатично лечение - 5 плюс допълнителни 3 блока. Постигнат е максимален ефект – нарастването на туморите е спряно и са редуцирани до възможната степен.

Сега Габи е напълно готова за органосъхраняваща операция, която може да бъде извършена само в чужбина.

Свързахме се с Университетска клиника – Мюнстер. След като разгледаха томографските снимки и обсъдиха случая, специалистите взеха решение да оперират детето (оригиналът на офертата можете да намерите в секция Документи).
На Габи ще бъде извършена радикална и парциална нефректомия (отстраняване на единия и на засегнати части от другия бъбрек) и лимфаденектомия (отстраняване на лимфни възли за определяне стадия на заболяването). Усилията на хирурзите ще бъдат насочени към запазване на 50% от бъбрека. Тогава детенцето ще може да живее без хемодиализа и без бъбречна трансплантация.
Престоят в болницата ще е 18 дни. Цената на интервенцията е 20 000 евро.

Операцията на мъничката Габи е много спешна! Колкото по-бързо бъде извършена, толкова е по-голям шансът да води нормален живот. Всяко забавяне може да доведе до отстраняването и на двата бъбрека.

Приятели, нашата сладка Гъбка Габи, както с любов си я наричаме, все още не разбира много от това, което се случва. Въпреки болестта, тя продължава доверчиво да се усмихва на мама, татко и лекарите.
С наша помощ може никога да не си спомня, че е била толкова болна. Може да изживее щастливо детството си, само с интуитивната увереност, че около нея има много добри хора и всички я обичат.


Дарителска банкова сметка на Габриела Павлинова Александрова:


ПроКредит Банк

BG81PRCB92301020249010 - в лева

BG17PRCB92301120249014 - в щатски долари

BG25PRCB92301420249015 - в евро

BIC: PRCBBGSF

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Телефон за връзка с таткото на Габи - Павлин Александров: 0877 99 50 77


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Към 24.03.2008 год. в дарителската сметка на Габи има постъпили
75 995.72
лева, 2 086.32 евро, 100.00 щатски долара


Обсъди във форума. (56 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.