Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги Борисов Лекарите от Питсбърг за Гошко:
Лекарите от Питсбърг за Гошко: Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
20 декември 2007
Георги има голям шанс да се възстанови след операцията и да води нормален живот, като всяко дете

На 18 декември се състоя телефонният разговор между д-р Джордж Мазариегос, директор на трансплантационния център към детската болница в Питсбърг и д-р Пантелеева - лекуваща лекарка на Гошко от СБАЛДБ, Клиника по гастроентерология София.
Американският лекар се запозна най-подробно как е лекуван Гошко в България. Получи обяснение за всички негови изследвания и показатели. Въз основа на новата информация, доктор Мазариегос изрази убеждението си, че при Гошко е възможна хирургическа операция за удължаване на червата и няма да се наложи трансплантация.

Лекарят обясни, че при удължаване на червата успеваемостта на операциите в детската болница в Питсбърг е много висока, а при трансплантациите е 80%, но смята, че при Гошко няма да се стигне до трансплантация. Доктор Мазариегос подчерта също, че Гошко има голям шанс да се възстанови след операцията и постооперативното лечение и да води нормален живот като всяко дете. Пожела да му бъдат изпратени още медицински документи от лекарите в София.
По време на разговора бе засегнат и въпроса за финансирането на лечението на Георги.
Американският лекар се заинтересува дали държавата ни е в състояние да финансира операцията и престоя на семейството.

Новините от детската болница в Бостън са също много обнадеждаващи. Професор Хюнг Ким, създател и първият хирург в света, изпълнил процедурата за удължаване на тънко черво „СТЕП", е готов да приеме и оперира Гошко. Той също е на мнение, че Гошко е подходящ за процедурата СТЕП, чрез която ще се постигне удължаване на червата. Лекарският екип на доктор Ким е в преговори с администрацията на болницата и с отдела за международни пациенти, за да бъде оказано съдействие на семейството на Гошко и той да се лекува в Бостън.

Обнадеждени от прогнозите в Америка, сме убедени, че за човешката обич и милосърдие няма невъзможни неща!
Гошко има шанс да живее и този шанс зависи от всеки един от нас!

Българи в Америка, обръщаме се и към вас!
Помогнете на едно българче да бъде излекувано!
Разпостранете новината! Спасете детски живот!

Обсъди във форума. (0 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.