Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Джулиана Александрова Присадете си... душа!
Присадете си... душа! Печат Е-мейл
Автор Пламен Петров   
09 януари 2008

Присадете си... душа!
И утре в националния ефир ще цъфне поредната сензация: поредната фолк-певачка си присадила нови цици! Или някой нов костинбродски славей си присадил още по-голямо мъжко достойнство. А може би поредният паркетен лъв ще си купи нови чепици - вече за 3 000 лева...

Такива новини продават - вестници, праймтайм, реклами. Това, че поредната българска майка проси някакви си 18 000 лева за да спаси живота на поредното българско дете, на което държавата е обърнала гръб отдавна вече не е новина. Още по-малко - печеливша.

(Наясно съм, че много хора ще сметнат за крайно неподходящи и скандални думите ми. Но скандалът явно продава. Опитвам се не да купя душата ви, а да ви продам нова - снежно бяла, като изпрана с "Ариел". И то само срещу скромните 5, 10 или 20 лв. Или колкото можете да отделите, за да си присадите... душа).

Сигурно ще се намерят и такива, които ще кажат "Не ви ли писна да свирите по тънката струна, само и само, за да изкрънкате някой лев за поредната ви донкихотовска кампания?!". Е, явно все още не ни е писнало. И продължаваме наивно да вярваме, че освен от лайняно-жълтите новини, българите се интересуват и от нещастието на непознати хора. Родители на непознати деца.

И не само се интересуват, но и са готови за пореден път да покажат, че им пука. Че портмонетата ни са поизпразнени след коледните празници, но коледния дух на милосърдие все още е в сърцата ни - въпреки мизерията, въпреки шибаната държава, продажните политици и всичко останало, което всекидневно покрива душите ни с мазен, мръсносив слой.

C'est la vie! Това е положението! Винаги ще има хора, за които 18 хилядарки са джобни пари - за съжаление, винаги ще има и такива, за които това е страшно голяма и непосилна сума. Но когато от нея зависи дали детето ти ще може да се усмихва или ще гасне бавно пред очите ти... тогава нещата придобиват съвсем други измерения!

И двата варианта са възможни. Според някои - решава Господ. Според мен, решението зависи от всички нас. Зависи най-вече от това дали ще отминем начумерената муцунка на Джули с безразличие... или ще отделим част от залъка и времето си, за да дарим - не само своите 10 или 20 лева, а и надежда!

Надеждата, че днес аз и ти правим чудеса...

Присадете си душа - заслужава си!

Усмивката на Джулиана не струва някакви си 18 бона!

Тя е безценна!

Обсъди във форума. (16 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.