Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги Борисов Специална оферта за Гошко от Бостън
Специална оферта за Гошко от Бостън Печат Е-мейл
Автор Гергана   
16 февруари 2008

 

Вчера, 15 февруари, след редица преговори, уточнения и консултации между ангажираните по случая лекари, получихме нова оферта за Гошко от Детската болница в Бостън.
Предварителната ориентировъчна сума за неговата операция бе намалена от $726,634 на .
Това стана възможно на първо място благодарение на професор Ким – директор на Трансплантационния център към болницата, който от самото начало бе силно ангажиран и загрижен за съдбата на нашия малчуган.
Случаят на Гошко е уникален по рода си и професорът от Бостън успя да убеди администрацията да направи сериозна отстъпка в цената за българчето. От голямо значение бе и фактът, че именно професор Ким е създателят на процедурата СТЕП, която сега се прилага успешно в клиниките на Америка и Канада.
Вчера случаят на Гошко е бил гледан за пореден път и на специален лекарски  съвет, който също е бил запознат със заболяването му.

Заслуга имат и много лекари, институции, болници и организации, които направиха сериозни усилия Гошко да получи възможно най-доброто лечение и лично следят развитието на случая му.

Новата оферта на Детската болница в Бостън включва процедурата СТЕП и болничния престой до 47 дни.

След приключване на болничния престой, Гошко ще трябва да остане под наблюдението на професор Ким извън болницата за няколко месеца и ще се наложи да бъде предвидена допълнителна сума за медикаменти и лекарски консултации, която не е включена в цената на операцията. Приблизителната сума за тези разходи ще бъде около $40 000. Очакваме скоро да получим иофициална оферта за тези допълнителни средства.

Сега вече възможността Гошко да получи най-доброто лечение не изглежда толкова далечна и недостижима! Родителите му незабавно ще предадат новата оферта на Комисия за лечение в чужбина към МЗ. Надяваме се, че след почти 9 месеца отлагане, най-после проблемът с финансирането на животоспасяващата операция на малкия герой ще бъде успешно решен и Гошко ще се лекува именно при хирурга, създал преди 6 години първата процедура за удължаване на тънко черво - СТЕП.

 

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.