Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Марчело Мирчев Марчело
Марчело Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
14 март 2008
Приключила кампания!
Марчело се ражда на 5 октомври 2007 год. недоносен и със здравословни проблеми. Най-тревожни са вродената пневмония, сърдечния шум и ретинопатия на двете очички. Това налага да бъде поставен в кувьоз през първите два месеца.
В началото на декември е преведен в ДМСГД – Варна, където му е направена криотерапия на очите. Но бебчето все още е с поднормено тегло, затова след криотерапията го връщат в ДМСГД – Русе за наблюдение (епикриза - стр.1 и стр.2).
Едва на 26 декември Марчело достига нужните килограми и се прибира вкъщи, за да посрещне Нова година с мама и татко.
Засега проблемите със сърцето са овладяни – родителите редовно водят бебето на контролни прегледи в Русе и София и прогнозите на кардиолозите са, че с възрастта Марчело ще преодолее сърдечния шум. След 1 година ще му бъдат направени отново изследвания.

За съжаление, положението с очичките остава тревожно. Криотерапията не е дала резултат. Налага се операция в чужбина. Родителите се насочват към клиниката, в която ще се лекува и Джансу – „Синт Аугустин” в Белгия ( стр.1 и стр.2 ).
Операция на двете очи, без представяне на формуляр за планирано лечение Е112, ще струва 5000 евро. За тридневен престой в болницата ще са нужни 2100 евро (по 700 евро на ден). Още 750 евро са необходими за преглед под пълна анестезия.
Общо – 7850 евро.

На 11 февруари 2008 год. родителите подадоха молба за финансиране в Комисия за лечение в чужбина към МЗ с входящ № 93-01-313.
На 13 март, след 32 дни, получиха отговор по пощата, че КЛЧ изпраща документите на национален консултант по очни болести за становище. В писмото не се посочва срок, в който становището ще бъде изготвено.

Марчело вече е на 5 месеца.
Мама Иванка е щастлива, че наддава добре, расте, разхубавява се и е много общителен – смее се, гука и се закача. Но тревогата й за зрението на мъничкия не й дава мира. Тя знае, че операцията трябва спешно да се извърши, за да има шанс детенцето й да прогледне.

Не можем и не искаме да допуснем за пореден път мудната и незаинтересована бюрократична машина да направи лечението на едно дете по-сложно или дори невъзможно.

Да дадем шанс на Марчело да види света!


Дарителска банкова сметка на
Марчело Милков Мирчев:
Инвестбанк АД
В лева: BG22IORT73794031613000

BIC: IORTBGSF

Обсъди във форума. (23 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.