Skip to content
Габи Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
10 ноември 2008
ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ!

През декември 2007 год. ви призовахме за спешна помощ за малката Габи – момиченцето, страдащо от двустранен нефробластом V клиничен стадий.
За изключително кратък срок, благодарение на стотици хора и с огромната подкрепа на семейство Арабаджиеви от Пловдив, парите бяха събрани.

По онова време си мислехме, че това е достатъчно, за да видим съвсем скоро нашата Габче успешно оперирана и здрава. Оказа се, че грешим. Наложи се да й бъдат проведени още 4 тежки курса химиотерапия, назначени от лекарите в Университетска клиника Мюнстер и проведени във Варна. Целта беше туморите да бъдат максимално редуцирани преди оперативната намеса.


Най-после, на 11 април Габи замина за Германия. За съжаление, при прегледа лекарите констатираха, че детето все още не е подходящо за операция – туморите са се повлияли недостатъчно и се налага химиотерапиите да продължат на място.
Едновременно с това, в опит да спрат агресивния растеж на раковите клетки, специалистите в Мюнстер предприеха сложна и рискова процедура за спиране на притока на кръв към образуванията чрез катетъризация. Манипулацията продължи 6 часа и беше успешна. Въпреки това, за още по-голяма сигурност, тя беше повторена.
Едва след нея, на 11 август, беше извършена операция за отстраняване на туморите от левия бъбрек. Хирурзите успяха да запазят 70% бъбречна маса, което беше от изключителна важност, за да има детето шанс за пълноценен живот.
Борбата за живота на Габриела продължи. На няколко пъти лекарите отлагаха планираните дати за отстраняване на десния бъбрек, полагайки усилия да спасят поне част от него с химиотерапия. Последната насрочена дата за операция е 13 октомври.

Поради усложненото състояние на детето, предварителната оферта за 20 000 евро отдавна е надхвърлена.
Извънредните курсове предоперативна химиотерапия, както и планираните следоперативни, двукратната експериментална катетъризация, втората операция и налагащата се временна хемодиализа, докато левият бъбрек поеме функциите и на двата, оскъпиха извънредно много лечението.

Настоящата оферта възлиза на 125 000 евро.
Сума, непосилна за родителите на малката ни Гъбка. Непосилна и за всеки от нас поотделно.
Пред пробождащата сърцето борбеност на едно двегодишно момиченце и пред непреклонните усилия на огромен екип лекари да спасят на всяка цена детския живот обаче, тази сума започва да изглежда не толкова непосилна.

Защото сме уверени, че за нас заедно няма непосилни неща.

Скъпи приятели, „Спаси, дари на...” обявява втора спешна кампания за Габриела Александрова.

Към 10.11.2008 год. в дарителската сметка на Габриела има постъпили 19 090.85 лева, 1 253.76 евро и 100.00 долара.Дарителска банкова сметка
:

ПроКредит Банк

Габриела Павлинова Александрова

BG81PRCB92301020249010 - в лева
BG17PRCB92301120249014 - в долари
BG25PRCB92301420249015 - в евро
BIC: PRCBBGSF


Допълнение: Днес родителите на Габриела внесоха нова молба в Комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването за финансово подпомагане на лечението. Ще ви информираме редовно за движението по молбата.

Обсъди във форума. (75 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.