Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Петър Йочев Петър Йочев
Петър Йочев Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
15 февруари 2009
Петър е на 18 години, от Ловеч.
От почти година той се бори с тежко злокачествено заболяване. През декември 2007 год. получава силни болки в гърба.
И започва познатото лутане по болници и държавни институции.

Преди Коледа, без да бъде извършена биопсия, му е поставена диагноза невринома. Насрочена и е дата за спешна операция – 4 януари 2008 год.

Родителите подават молба в НЗОК за издаване на формуляр 112 за планирано лечение в страна-член на ЕС и получават отказ (стр.1 и стр.2).

Смазани от притеснение заради все по-влошаващото се състояние на Петьо и постоянните болки, близките му предприемат смела стъпка – всички роднини продават жилищата си и детето заминава за Германия на датата, на която тук е трябвало да бъде оперирано.
И слава Богу!
В Германия, в Helios privatkliniken, правят веднага биопсия, която показва, че не се касае за невринома, а за извънкостен сарком на Юинг в горен десен медиастинум и оперативна намеса на този етап е абсолютно невъзможна.
Преди да се пристъпи към операция, момчето трябва да премине през лъчетерапия и 6-месечен курс химиотерапия за редуциране на тумора.
За да се намалят разходите на семейството, немските специалисти се съгласяват химиотерапията да бъде проведена в България, по специално изготвена от тях схема.
Когато Петьо се връща в Германия 6 месеца по-късно, лекарите не скриват разочарованието си – лекарствата не са дозирани според предписанието им, някои въобще не са прилагани, не е правен контролен скенер, момчето е с подути и почти обездвижени ръце и тромбофлебит...

Все пак, туморът е намалял наполовина и през юли 2008 год. Петьо е опериран.
Следва постоперативна химио и лъчетерапия.
Ракът е изключително агресивен и дава разсейки, но химиотерапията действа добре, затова лекарите предвиждат да бъдат проведени 6-8 до 12 курса, според състоянието на детето.
Всеки курс струва 7 730 евро (оферта).

Родителите и близките на Петър вече са заплатили над 143 000 евро за досегашното му лечение и финансовите им възможности са изчерпани напълно.
Затова се обръщат към приятелите и дарителите на децата на “Спаси, дари на...”:
“За нас всяка помощ е щастлива възможност да продължим борбата за живота на Петър. За Вашето разбиране и помощ благодарим и оставаме с дълбока признателност!”


За да продължи лечението на Петър, са необходими 61 840 евро.

Към 15 февруари са набрани
25 002.00 лв.

Необходими са още 98 678 лв.

Петьо е страстен футболен запалянко. Вълнува се горещо от абсолютно всичко, свързано с футбола.
Един ден, с наша помощ, той ще осъществи мечтата си да стане футболен мениджър.
Убедени сме!

Репортаж за Петьо в "Календар" на Нова ТВ
, 15.11.2008

Темата на Нова: "Жажда за живот", 10.01.2009

Телефон за контакт - 0888 784822

Дарителска банкова сметка на Петър Георгиев Йочев

Банка Пиреос България АД

IBAN: BG82PIRB80711602281404
BIC: PIRBBGSF

Обсъди във форума. (11 мнения)
 
< Предишна

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.