Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги Корфонозов Най-добрата новина!
Най-добрата новина! Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
12 януари 2009
Приятели, с радост и огромна надежда ви съобщаваме, че на 10 срещу 11 януари Георги Корфонозов беше трансплантиран в болница ISMETT в Палермо, Италия!

Жоро беше включен в листата на чакащите пациенти преди 4 месеца и никой не знаеше кога точно ще се появи подходящият за него донорски орган. Той и родителите му бяха предупредени, че когато това се случи, ще трябва да реагират много бързо.
Така и стана. След обаждането от болницата на 9 януари късно вечерта с чаканата вест, за по-малко от 20 часа Жоро трябваше да е на операционната маса.
Благодарение на изключително любезното съдействие на администрацията на ISMETT, която по своя инициатива е резервирала билети за първия възможен полет от София до Рим и за следващия от Рим до Палермо, нашето момче успя да стигне навреме. Самолетът от Рим до Палермо дори е закъснял 15 минути от графика си за излитане, за да изчака българския пациент.


След пристигането си в болницата, Георги е бил незабавно трансплантиран.
Новият бъбрек е заработил, макар и с минимален капацитет, още по време на операцията.


Реанимационният период засега протича гладко. Ако не възникнат внезапни усложнения, се очаква утре Жорко да бъде преместен в отделението.

Лечението му в Палермо ще продължи през следващите 2-3 месеца.


Късмет, скъпо дете! Чакаме те здрав в България!

Обсъди във форума. (55 мнения)
 
Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.