Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Божидара Павлова Трета кампания за Божидара
Трета кампания за Божидара Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
23 февруари 2009
Вече ви съобщихме, че от 19.02. Божидара е отново в детската болница в Москва. Детето замина в тежко състояние – силно интоксикирана, разконцентрирана и с периоди на буйстване. По време на полета е изгубила съзнание и се е наложило да бъде реанимирана непосредствено след кацането.

Диагнозата на руските лекари е гъбичен сепсис. Бъбрекът не е отхвърлен, но е спрял да работи в резултат на сепсиса.

Включени са силни антибиотици, кръвопреливане и антивирусни медикаменти. Намалени са дозите на имуносупресивните препарати, за да се даде възможност на организма да се бори с инфекциите.
Ден след постъпването в московската болница, благодарение на интензивните грижи, Божидара е дошла в съзнание и е говорила с майка си по телефона.

Няма да крием, че сме изключително разтревожени. В момента Божидарка се бори за живота си. Познаваме си детето, силата и позитивността, с които преминава през изпитанията, и вярваме, че ще се справи и този път.
Мечтаем да прегърнем скоро момиченцето с топлата усмивка и изненадваща за възрастта си мъдрост!

Приятели, Божидарка отново има нужда от финансовата ни помощ. Налага се да остане в Москва, докато бъде трайно стабилизирана. Стана очевидно, че тук не може да бъде наблюдавана, поддържана и лекувана качествено и адекватно.

Обявяваме нова кампания за набиране на 10 500 евро.

Остатъкът от предходната кампания (3000 лв.) беше използван за спешното заминаване на детето и баща му.
Тъй като ситуацията е аналогична с предишната, разходни документи за медицинските услуги ще можем да ви представим след връщането им в България.


Дарителска банкова сметка:
Банка ДСК - град Божурище


Божидара Пламенова Павлова

BGN BG58STSA93000016484487
EUR BG12STSA93000013966128
USD BG06STSA93000013966139
BIC STSABGSF


Репортаж на bTV Новините, 24.02.09


Обсъди във форума. (9 мнения)

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.