Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Георги Борисов Отчет за разходите по лечението на Гошко Борисов
Отчет за разходите по лечението на Гошко Борисов Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
29 април 2009
В началото на месец февруари ви информирахме, че средствата, останали неизползвани след приключване на лечението на Гошко в Детска болница Бостън, са върнати по сметката на Център „Фонд за лечение на деца”.
За да получат официално потвърждение на този факт, родителите на Гошко внесоха в Министерство на здравеопазването искане за достъп до обществена информация. Представяме ви отговора на Министерството (стр.1 и стр.2).
В документа са изброени източниците на финансиране на операцията, както и принципът, по който е извършено връщането на неизразходените средства:
1. Център „Фонд за лечение на деца”: отпуснати 127 963 USD – върнати 52 323 USD;
2. Фондация „Рей Тай”: отпуснати 100 000 USD – върнати 59 230 USD;
3. Дарения от българи, живеещи в Бостън: 3 179 USD – пренасочени по тяхно желание за лечението на друго българско дете в същата болница;
4. Средства, набрани чрез дарителска кампания: 61 686 USD. За остатъка от тях – 3 728 USD - Министерството няма информация, но ние имаме. Чекът, с който бяха върнати, вече е осребрен и парите са преведени по дарителската сметка на Гошко, което майка му веднага отрази.

На 01.05. се навършва една година от успешната операция на Гошко. Щастлива дата за малкия ни сладур, за родителите му и за всички нас. Дата, която семейството ще отбелязва оттук нататък с огромна благодарност към всички, които направихте мечтата на Гошко реалност.
Каква по-голяма награда за усилията на толкова много хора от това да видим Гошко здрав у дома, хапващ си без ограничение любимите ястия?

Желаем ти много игри с децата, смях и безгрижие, обично приятелче!

Обсъди във форума. (3 мнения)
 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.