Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Майката на Дари разказва Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
04 март 2007

Дари в болницата
Дари в болницата
 ЗДРАВЕЙТЕ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ !

Днес беше тежък ден за нас. Сутринта на визитацията ни уведомиха, че през деня ще поставят централен източник (бровяк) на Даринка. Заради упойката се наложи отново да й бъде поставен абокат. Когато разбра какво я очаква , Даринка изпадна отново в ужасна истерия. Риташе и се мяташе, четирима човека трудно я удържахме. Отново веничките й не издържаха и след втория неуспешен опит да й постави абокат, сестрата се извини и каза, че съжалява, но не може повече да тормози Даринка и за това се отказва. След това ни заведоха до операционната заедно с детското легълце както си беше накичено с балони. Там в предварителен разговор между нас и единият хирург, който щеше да оперира Дари, ни беще обяснено, че в хода на операцията може да се появи силно кървене (както и стана за нещастие), а след това е възможно да се възпалят оперираните места. Подписахме се, че сме съгласни и поемаме риска, а междувременно дадоха на Дари успокоително през устата.

Дари в болницата
Тъй, като до операционната допускат само единия родител - тати остана да чака в коридора. Докато чакахме екипа да се събере, телцето на Даринка омекна в ръцете ми. Успокоителното премрежи погледа й. Поставих я на операционната маса и анестезиолога й сложи маската с упойката, през това време аз й обещавах, че после ще й купя най-големия шоколад. След това ме помолиха да напусна залата.

Операцията продължи 1 ч ас и 20 минути. Време, повече от достатъчно човек да преживее всичките си страхове. Докато чакахме със свити сърца, случайно срещнахме една българска лекарка, която познаваме отскоро . Тя е анестезиолог и отиде да провери как върви операцията на Дари. Слава Богу, че беше тя! Друго си е да чуеш българска реч!

Дари в болницата
И не само това! Милена изведе Дари в реанимация и се грижи за нея до изписването,  макар, че работното й време отдавна беше изтекло. Докато чакахме Дари да излезе от упойка при нас дойде хирурга и ни се извини за това, че се е наложило да направят по-голям разрез на вратлето, тъй като в началото на операцията е направила кръвоизлив и е загубила много кръв.

Излизането от упойка беше трудно. Много я болеше за това й поставиха морфин.

Обсъди във форума. (9 мнения) 

 
< Предишна   Следваща >

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.