Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Детският санаториум в Банкя затвори вратите си за болните деца Печат Е-мейл
Автор Десислава Хурмузова   
02 май 2010
Това, от което се опасявахме, вече е факт: клинико-рехабилитационното отделение за деца с детска церебрална парализа в гр. Банкя повече няма да приема малки пациенти.

Сградата, която преди 20 години е дарена от ЦК на БКП с условие да бъде използвана за нуждите на детското здравеопазване, а преди 10 години е основно ремонтирана и оборудвана със средства на немска фондация отново с цел да се подпомогне лечението на българските деца с ДЦП, други неврологични заболявания и сърдечни проблеми, ще бъде затворена за децата „по финансови причини”.

Защо? Защо един от трите санаториума в България, обслужващи над 20 000 деца, е принуден да спре работа? Не можем да твърдим, но можем да предположим. Интересите и правата на децата в държава, която не може или не иска да ги защити, са на доста по-заден план от всякакви други интереси. И тогава неизбежно се стига до тук – доказало ползата си лечебно заведение, с отлични професионалисти, прекрасна база и природа, прогонва децата, защото от тях не се печели...

Родителите на засегнатите деца не смятат да се примирят с това поредно посегателство. През седмицата те подадоха отворено писмо до всички отговорни институции, сезираха Държавна агенция за закрила на детето и организират петиция „Спасете Детския санаториум в гр. Банкя”, която ние подкрепяме изцяло.

Призоваваме всички наши приятели и партньори също да я подкрепят, за да получат Ники и хиляди други деца онова, което им се полага - качествено лечение!
 
 
< Предишна   Следваща >

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.