Skip to content
Намирате се в: Начало
В момента няма активни кампании
Поредното препятствие... Печат Е-мейл
Автор Дора Петрова   
24 март 2007

Дарина
Дари в болницата
ДАРИНКА ПРЕОДОЛЯ ПОРЕДНОТО ПРЕПЯТСТВИЕ

Днес за периода на химиотерапиите мисля като за моментна болка, която бързо отминава и лесно се забравя в сравнение с това, което преживява Даринка през последните дни. От известно време тя поддържа опасно висока температура, която трудно и за кратко се повлиява от лекарствата. Винаги  сме си мислили, че сме готови да посрещнем трудностите каквито и да са те, но се оказва, че в даден момент при вида на детето ти, което страда за да оцелее  и няма никакъв избор освен да търпи, те обзема страшен гняв от безсилието, че с нищо не можеш да му помогнеш защото просто нищо не зависи от теб.

Наложи се да бъде направен консулт с детски специалист по белодребни заболявания. Дари беше прегледана от професор, който й назначи бронхоскопия като най-сигурен начин за точно установяване на евентуално наличие на възпалителен процес в белите дробове, тъй като и двете рентгенови снимки, които й бяха направени (тук в стаята чрез преносим рентген) не установиха нищо. Бронхоскопията е подобна на гастроскопията. Под пълна упойка през нослето се вкарва маркуче (извинявам се за термините, но не съм наясно с медицинските им названия) с микроскипична камера, чрез която се оглеждат двата бели дроба отвътре, същевременно  се вкарва специален разтвор и много бързо се изпомпва. След това разтвора се изследва за наличие на бактерии и други микроорганизми. Очакваме резултатите и същевременно продължаваме да се борим с температурата и да броим дните след трансплантацията. Ако съм забравила да уточня - резултати от трансплантацията се очакват между първата и третата седмица. Независимо, че Даринка не се чувства много добре, тъй като организма й е пренаситен от много антибиотици, поддържащи, обезболяващи и подхранващи медикаменти, за успокоение мога да кажа, че до момента лечението върви по предвидения протокол.

Редовно посещавам сайта, но много късно вечер защото само тогава имам време. Добре, че сме заедно с Росен  без него едва ли бих издържала психически.

Благодарим ви от все сърце момичета и момчета, че не  ни забравяте и винаги ни давате кураж и надежда! Знаем,че сте с нас. 

Обсъди във форума. (7 мнения) 

 

 
< Предишна   Следваща >

Още по темата:

Регистрация:

Абонамент за бюлетин

От тук можете да се абонирате за бюлетина с актуални новини от нашия сайт.


Гореща линия:

За въпроси, предложения и допълнителна информация, можете да звъните на следните четири телефона:

0888 38 50 50

0899 31 23 40

09:00 - 22:00ч.

Или да пишете на:
team(AT)save-darina.org

От галерията:

Нови потребители:

Общо потребители: 1221
  • mitko (1)
  • Росен Димитров (4)
  • Georgi Korfonozov (1)
  • Евгения Николаева Илиева (3)
  • Milen (1)
  • deribeev (61)
  • Цветина Иванова (1)
  • Данко Димитров (1)

Продавач на надежда

Аудио клип за сайта

Изтегляне на клипа.
 
Ръководство за родители на болни деца

Партньори:

Advertisement

Изпрати картичка

Advertisement

Най-четени:

Брояч на посещенията

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
посещения от 12/12/2006

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.