Skip to content
Намирате се в: Начало Новини Добри Николов Добри
Добри Печат Е-мейл

ПРИКЛЮЧИЛА КАМПАНИЯ!

Добри
Ще ви разкажа една история…
Аз съм една майка, която има огромна мъка.
Синът ми Добри Стефанов Николов е на 11 години. През март 2006 г. се разболя от най-тежката и коварна болест - остра нелимфобластна миеломоноцитна левкемия. От тогава животът се превърна в ад за мен и моето семейство. Бяхме съкрушени - аз и моят съпруг - от това, че нашето голямо съкровище, слънцето на нашия живот е болно от най-лошата, най-жестока болест на човечеството.
Никога няма да забравя денят, в който лекуващата лекарка на Добри - д-р Белчева от III ДК по онко-хематология в гр. Варна - ми съобщи страшната новина. УЖАС! Изпитах непосилна болка, чувство на огромна празнина се загнезди в мен. Боже, защо?! Защо моето слънчице, защо моето единствено детенце, защо... Защо не бях аз на негово място, аз да изтърпя многото тежки курсове химиотерапия, които в последствие се оказаха почти непосилни за неговото крехко телце.
Добри

Няма да забравя първия курс химиотерапия. Дозите Алексан бяха много високи (бластите бяха над 85%) и Доби загуби 15 кг от теглото си за 1 месец.
Спря да се храни , спря да говори с мен, не искаше никого да вижда – дори баща си, нищо не искаше- освен да спре огромната физическа болка. От рязкото отслабване нямаше сили да става от леглото, мускулите му атрофираха. Искаше само да спи през цялото време и когато се събуди този кошмар да е свършил вече.

Уви! Това не се случваше. При всяка негова силна болка в корема сестрите му поставяха болкоуспокояващи, които действаха само около половин час. И така – денонощие след денонощие... От болкоуспокояващите Добчо получи страшни халюцинации – страх и кошмари наяве и насън. Неописуем е ужасът да гледаш как детето ти страда и ти казва: ”Мамо, искам да умра за да спре да ме боли. Помогни ми!”. Морфинът също не му помагаше особено. Показателите се сринаха, червата му спряха да функционират, коремчето започна да се надува – имаше опасност да направи перитонит. Нямаше какво друго да се направи освен да бъде покрит с най-силни антибиотици и да се чака подобрение. И то дойде. С помощта на Господ и прекрасния екип на III ДК, които денонощно бяха при него. Но всичко не свърши дотук – от многото биопродукти, които му бяха преляти се Добри се разболя и от Хепатит С, което допълнително усложнява състоянието му. И така – 9 месеца мъки, болки, безндеждност и отчаяние. От 21.12.2006 г. сме на поддържащ курс с Алексан (малки дози) и Ланвис. В този момент болестта е в ремисия и спасението и шансът на Добри са в КМТ – за съжаление в чужбина, тъй като нямаме съвместим фамилен донор и в България няма кой да извърши трансплантацията.

Разказвам ви тази история, защото в този тежък период от живота ни се нуждая от вашата помощ.
Една майка и един баща търсят подкрепа и помощ от своите сънародници за извършване на животоспасяваща костно-мозъчна трансплантация на сина си.
Помогнете ми да върна живота на моето дете!
Помогнете ми да върна Доби в училище- при неговите съученици и приятели!
Помогнете ми да му дам лудориите и мечтите , които ще има..
Вярвам в добрината на всички вас!
Благодаря ви!

С много вяра и надежда:
Ваши Дияна и Стефан

Обсъди във форума. (7 мнения)

Банкови сметки:

ДОБРИ СТЕФАНОВ НИКОЛОВ

ПРОКРЕДИТ БАНК (БЪЛГАРИЯ) АД

SWIFT BIC: PRCBBGSF

в левове: BGN:BG38PRCB92301015899916

в щатски долари: USD:BG50PRCB92301115899910

в евро: EUR:BG85PRCB92301415899910

Телефон за връзка с родителите на Добри.
Таткото се казва Стефан - 0896 19 47 75
Майката е Дияна -
0896 16 20 89

Клиентите на VIVATEL и GLOBUL вече могат да направят дарение за Добри чрез SMS.

Изпратете SMS с текст DMS DOBRI на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel).

За изпращането на дарителския SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Епикризите на Добри можете да прочетет тук .

 
< Предишна   Следваща >

Използването на текстове, снимки, документи и всякаква друга информация, публикувана на сайта save-darina.org, може да бъде използвана само след писмено разрешение и задължително цитиране на източника.